október végére elkészülhet

2018.09.07. 07:38

Jó hír a bringásoknak: épül a kerékpárút utolsó szakasza Balatonalmádiban

Elkezdődött a Veszprémet Balatonalmádival összekötő kerékpárút utolsó szakaszának építése a napokban. A beruházás a Szentkirályszabadja felől a városba futó bicikliutat köti majd össze a Balatoni Bringakörúttal, valamint leágazást biztosít Vörösberény és a városközpont között.

Marton Attila

Keszey János polgármester kiemelte, a megépülő nyomvonallal fejeződik be a Veszprémet Balatonalmádival összekötő kerékpárút, ugyanis az utolsó szakaszt eddig az autósok által is használt utcákra terelve kellett megtenniük a bicikliseknek.

Keszey János polgármester és Kontrát Károly országgyűlési képviselő Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az új nyomvonal a Remetevölgyi úttól – ahol a kerékpárút véget ér – az egykori vasúti töltésen keresztül vezet lakott területre. A településen a Töltés – Vécsey – Fadrusz – Óvári utca nyomvonalon halad majd az út nyitott kerékpársávként. Ehhez két levezetés is kiépül: a Felsőörsi – Óvári – Verseny utcák vonalán kiépülő szakasz a Balatoni Bringakörút elérhetőségét javítja, míg a Budai Nagy Antal – Dr. Lenkei – Óvári – Baross – Babits utcai nyomvonal a vörösberényi városrészt köti össze a központtal.

Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, a beruházás nemcsak a Veszprém és Almádi közötti összeköttetést segíti, hanem a város vonzerejét is erősíti. Hozzátette, Balatonalmádiban több fejlesztés – új labdarúgópálya és teniszpályák építése – is a sportot szolgálja.

Az önkormányzat az európai uniós TOP-programban 265,4 millió forintot nyert el a beruházásra, amelyet több mint 84 millió forinttal egészíti ki a város. Öt kilométer hosszú szakaszon épül kerékpárút, valamint új burkolatot kap a Töltés és a Vécsey utca. A kerékpárút mentén közvilágítást építenek ki, míg a 71-es főúton jelzőlámpás csomópont kialakításával biztonságossá válik az átkelés a kerékpárosoknak, emellett biciklitárolót létesítenek a központban. A kivitelező augusztus közepén vette át a munkaterületet, a beruházás a tervek szerint október végére fejeződik be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában