Európai Mobilitási Hét

2018.09.24. 07:00

Sportparkot avattak Bakonynánán

Az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódóan adták át a hétvégén a sportparkot Bakonynánán, amelyre pályázati úton nyert támogatást az önkormányzat.

Juhász-Léhi István

Ovádi Péter és Bierbaum Adrienn adta át a község sportparkját Fotó: Juhász-Léhi István

Bierbaum Adrienn polgármester lapunknak arról beszélt a megnyitón, hogy számukra nagy előrelépés a beruházás, hiszen nincs a településen tornaterem, ezért a sportpálya melletti sportpark némileg kompenzálja ezt a hiányt.

Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője kiemelte: a kormány elindított egy olyan programot, amelyben sportpark építésbe fogott. Ez szerinte azért is jó, mert a kisebb településeknek is lehetőségük van ilyen jellegű beruházásra önrész nélkül – emelte ki a képviselő – , ugyanis teljes mértékben állami beruházással valósult meg mindez. Úgy vélte: a közösségeknek éltető ereje a sport, erre Bakonynána is jó példa.

Ovádi Péter és Bierbaum Adrienn adta át a község sportparkját Fotó: Juhász-Léhi István

Azt, hogy az úgynevezett B típusú sportparkban – ahol saját testsúlyos gyakorlatok (például has- és hátizom erősítés, fekvőtámasz, vagy éppen alacsony húzódzkodó) – miként kell használni az eszközöket, arról a zirci B-P Fitness profi edzői tartottak bemutatót az érdeklődőknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában