fejlesztés

2018.10.19. 11:30

Közel 150 millióból újult meg a középiskolai kollégium és a Bárczi iskola

„Az állami fenntartású köznevelési intézmények tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése”című pályázati felhívásra nyújtott be támogatási kérelmet – sikerrel – a Veszprémi Tankerületi Központ, majd ennek keretében került sor a Veszprémi Középiskolai Kollégium és a Bárczi Gusztáv Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI infrastrukturális fejlesztésére. A beruházás 149 57 562 forintba került.

Juhász-Léhi István

Fotó: Balogh Ákos / Napló

Az ennek kapcsán rendezett csütörtöki projektzáró sajtótájékoztatón Ovádi Péter országgyűlési képviselő azt emelte ki elsőként, hogy a kormányzati törekvéseknek hála, egyre többen kapnak ingyen tankönyvet Veszprém megyében is, ahol ez a szám immár több, mint 12 ezer fő. A képviselő megköszönte a Veszprémi Tankerületi Központ munkáját és hangsúlyozta, hogy 2018 őszén hazánkban minden ötödik gyermek új körülmények között kezdte meg a tanévet.

Szauer István, a Veszprémi Tankerületi Központ igazgatója a részletekről elmondta, hogy a mindennapos testnevelés műszaki feltételeihez kapcsolódó infrastrukturális fejlesztés során a kollégiumhoz tartozó sportpálya is megújult, így új labdafogó háló felhelyezésére, aszfaltpálya festésének felfrissítésére és új kosárlabdapalánk felszerelése is megtörtént. Ráadásul a kiépült villanyfény azt is jelenti, hogy sötétedés után is tudnak sportolni a fiatalok. Ugyanakkor megvalósult a nevelési-oktatási tevékenységhez használt termek, oktatási termek, és az azok elérését szolgáló folyosók, közlekedők felújítása. A műanyag lambériás falburkolatokat lebontották, a padlóburkolatokat hidegburkolatra cserélték. Szebbek lettek a kollégiumi szobák, de a közösségi terek bútorzatai is nagyrészt kicserélődtek.

Fotó: Balogh Ákos / Napló

Megtudtuk azt is, hogy a mellékhelyiségek is elkészültek, a „B” és „C” épületben az emeleti szinteken és a földszinten a mellékhelységek, fürdők és WC blokkok felújítása, szaniterek beszerelése történt meg, de a teakonyhák is megújultak.

Szauer István szólt arról is, hogy a tanulók és dolgozók biztonságához szükséges fejlesztések is megvalósultak: a két épület portáján 1-1 kamerás beléptető rendszer került kialakításra, továbbá kiépítettek egy, a szobákat, közösségi tereket, közlekedőket érintő rádiós füstjelző rendszert is.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere arról beszélt zárszavában, hogy a városban folyó minőségi oktatás megérdemli, hogy a közoktatási intézmények állapota is kövesse ezt a színvonalat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában