október végére végeznek

2018.10.10. 14:00

Megújul a tihanyi általános iskola

Mintegy 62 millió forintból, amelyből közel ötven millió uniós támogatás korszerűsítik Tihanyban a Bencés Apátság Illyés Gyula Általános és Alapfokú Művészeti Iskoláját, tudtuk meg Tósoki Imre polgármestertől.

Kovács Erika

Tósoki Imre polgármester: A korszerűsítés célja az intézmény energiatakarékos és környezetkímélő üzemeltetése

Fotó: Penovác Károly / Napló

-Az oktatási intézményben energetikai fejlesztés történik mintegy 62 millió forintból, ebből az önkormányzat mintegy ötven millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott. A különbözetet az önkormányzat saját forrásból finanszírozza, közölte Tósoki Imre. A polgármester elmondta, a korszerűsítés célja az intézmény energiatakarékos és környezetkímélő üzemeltetése. A munkálatokkal megjavítják az épület szigetelését, kicserélik a nyílászárókat, megújítják a fűtési rendszert, új gázkazánokat építenek be, átépítik a kéményt és kicserélik a radiátorokat.

Tósoki Imre polgármester: A korszerűsítés célja az intézmény energiatakarékos és környezetkímélő üzemeltetése
Fotó: Penovác Károly / Napló

 

A beruházással várhatóan 2018. október végére végeznek az iskolában, amelyben 178 diák tanul és a bencés atyákkal, valamint az óraadó zenetanárokkal összesen 28 pedagógus dolgozik.

Az iskola több mint 35 éve épült, amelyet folyamatosan karban tart az önkormányzat, amelynek tulajdonában van az intézmény. Az iskolát a tihanyi Bencés Apátság a működteti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában