a volt kórház területén

2018.11.08. 07:00

Épül az új egészségügyi és szociális központ Devecserben

Devecser önkormányzata tavaly 120 millió forint pályázati támogatást nyert el a Devecseri Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat, illetve a város által ellátott szociális étkeztetés infrastrukturális fejlesztésére.

Borsos Renáta

Az új szociális és egészségügyi centrum beruházásáról Maros László és Ferenczi Gábor adott tájékoztatást Fotó: DVT

A beruházásról Ferenczi Gábor polgármester és a kivitelezést végző cég ügyvezetője, Maros László adott tájékoztatást a napokban.

– A TOP-4.2.1 projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósul meg. A tervek szerint az önkormányzati tulajdonban lévő egykori Járási Berta Kórház főépülete újul meg. Az energiatakarékos és akadálymentesített ingatlanban a város szociális intézményeit helyezzük el – mondta el Ferenczi Gábor.

Az új szociális és egészségügyi centrum beruházásáról Maros László és Ferenczi Gábor adott tájékoztatást Fotó: DVT

– A pályázat benyújtása és annak eredményhirdetése közötti időszakban olyan mértékű áremelkedés történt az építőiparban, hogy a támogatás nem fedezi a beruházás tényleges költségeit, a fennmaradó részt önkormányzatunknak kell hozzátennie, várhatóan hitel felvételével. A fejlesztéssel egy új szociális és egészségügyi centrum épül. A beruházás mellett a projektben eszköz- és gépjárműbeszerzés is szerepel. Utóbbi valószínűleg egy terepjáró lesz, amely a külterületen élők elérését segíti majd. Nagy szükség van az életminőséget javító szociális alapszolgáltatások elérhetőségére. Eszközbeszerzés keretében kizárólag új, a szolgáltatásokhoz szükséges dolgokat választottunk. A projekt eredményeként minőségi humánerőforrás- fejlesztés is elősegíti a területi különbségek kiegyenlítését és megvalósítja az egyenlő esélyű hozzáférés elvét – jegyezte meg Ferenczi Gábor polgármester.

Maros László ismertette, hogy az akadálymentesítés elősegítéséhez egy rehabilitációs szakértőt is bevonnak a tervezés és a műszaki megvalósítás során. Az energiahatékonysági fejlesztésben napelemes rendszert építenek ki, valamint kicserélik a nyílászárókat és megvalósítják a hőszigetelést. A megújuló energiaforrás és az egyéb energiahatékonysági intézkedések a beruházás költséghatékony fenntartását biztosítják. A kivitelezést 2019. augusztus 31-ig kell befejezniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában