közlekedés

2018.11.12. 19:58

Tehermentesülhet a túlterhelt Házgyári út – Új útszakasz épül Veszprémben

Rövidesen megkezdődik a Pápai utat és a Kistó utcát összekötő kelet-nyugati főtengely építése, jelentette be Porga Gyula polgármester hétfőn Veszprémben.

Marton Attila

A következő napokban a Pápai utat a Kistó utcával összekötő út építése kezdődik meg, a második és harmadik ütem később indul

Az új útszakasz – amelynek egyik célja, hogy tehermentesítse a túlterhelt Házgyári utat – a Pápai úton a Pillér utca közeléből indul és a közlekedési hatóság telephelyénél ér ki a Kistó utcára. Az összekötő út közel egy kilométer hosszan épül ki kétszer egy sávon, mellette megemelt szintű, úgynevezett koppenhágai típusú kerékpársávokkal, járdával és közvilágítással. Az utat a későbbiekben zajvédő fal és zöldövezet választja majd el a lakóingatlanoktól, mondta Porga Gyula polgármester. Hozzátette, a rövidesen elkezdődő útépítés az északi iparterület úthálózatának bővítését célzó beruházás-sorozat része, amelyre közel hárommilliárd forint forrás áll rendelkezésre az európai uniós Terület- és településfejlesztési Operatív Programban (TOP). A három ütemű fejlesztés első eleme a Pápai és Házgyári utakat összekötő Henger utca kiépítése, amely jelenleg is folyamatban van. A második elem a Pápai és Kistó utcák összekötése, míg a harmadik üteme a Pápai út rekonstrukciója és a Kistó utca felújítása lesz, tette hozzá a városvezető.

A következő napokban a Pápai utat a Kistó utcával összekötő út építése kezdődik meg, a második és harmadik ütem később indul

Lamos Péter városfejlesztési irodavezető elmondta, a Pápai utat és a Kistó utcát összekötő szakasz építése 2019 végéig fejeződhet be. Hozzátette, az útépítéssel párhuzamosan megkezdődik a Pápai úton egy zárt csapadékvíz-elvezető csatorna kiépítése, amely a Síp utcától a Henger utcáig terjedő terület csapadékvizét fogadja.

A keleti-nyugati főtengely folytatásaként a Modern Városok Programban épülhet meg a Kistó utcát a Jutasi úttal összekötő szakasz, amelynek egy völgyhíd is a része lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában