Herend és Csehbánya között

2018.11.16. 14:00

Újabb, közel öt kilométeres szakasz újult meg a „nyolcason”

Megújult a 8-as számú főút Herend-Csehbánya közötti szakasza: a 4,7 kilométer hosszúságban megvalósult felújítás közel egymilliárd forintba került.

Juhász-Léhi István

 Ovádi Péter, Fekete István, Jánszky Lajos László, és Straub Dávid a pénteki tájékoztatón Fotó: Juhász-Léhi István

Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: nagyon fontosnak tart minden infrastrukturális fejlesztést, hiszen a kistelepülések elérhetőségét növelni tudja, ha jó az út és jó utakon közlekedhetünk. Megköszönte a Magyar Közút Veszprém megyei csoportjának a munkáját, hiszen mint azt elmondta, ismét kiváló munkát végeztek a szakemberek.

Fekete István, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója azzal kezdte, hogy társaságuk életében az idei év kiemelkedő volt, ugyanis 26 útszakaszt újítottak, újítanak fel, közel 60 kilométeren a megyében. Herend városlődi szakasza kritikus állapotú szakasz volt; a burkolat állapota miatt több helyen talajcserét is el kellett végezniük a kivitelezőknek. Megtörtént a városlődi vasúti hídfelújítása is – kompletten. A szakaszon a vízelvezetést is rendezték és buszmegállók is elkészültek.

Ovádi Péter, Fekete István, Jánszky Lajos László, és Straub Dávid a pénteki tájékoztatón Fotó: Juhász-Léhi István

Herend polgármestere, Jánszky Lajos László azt emelte ki, hogy jó minőségi úton közlekedhetnek. Szeretnék, ha a négysávos út építése is továbbfolytatódna, bíznak benne, hogy a jövőben erre is sor kerül. Straub Dávid, Csehbánya polgármestere megköszönte, hogy megújult a közel 5 kilométeres szakasz, amely korábban sok helyen balesetveszélyes volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában