ettől is szebb lesz a karácsony

2018.12.08. 13:42

Gyűlnek a meleg ruhák a rászorulóknak a pláza parkolójában

Néhány órával az akció indulása után már szép számmal gyűltek a zsákokban az adományok Veszprémben, a Balaton Pláza parkolójában, a lift mellett kialakított gyűjtőhelyen.

Molnár Sándor

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A Szövetség az Egészséges Veszprémiekért Egyesület és a Veszprém Lions Club már több éve szervezi meg a jótékony ruhagyűjtést. Elsősorban még használható téli ruhákat várnak azoktól, akik támogatni szeretnék a rászoruló embereket. A hideg időjárás ellen védelmet nyújtó meleg felnőtt és gyermekruhák mellett tartós élelmiszereket is szívesen fogadnak, illetve minden olyan dolgot, ami hasznos lehet.

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Némedi Lajos alpolgármester személyesen is részt vett szombaton az adományok fogadásában. – A veszprémiek nagyon sokan értik, hogy kicsi dolgokkal, használt, de még jó állapotú ruhával, cipővel lehet segíteni azoknak az embereknek, akiknek valamiért kevesebb jut. Ezekkel a kicsi dolgokkal meggyőződésem, hogy nagyon nagy örömet lehet szerezni, és ez nemcsak annak öröm, aki kapja, hanem annak is, aki adja. Biztos vagyok benne, hogy ettől is szebb lesz az idei karácsonyunk – fogalmazott az alpolgármester, aki köszönte a Máltai Szeretetszolgálat munkáját is, akik gondoskodnak a beérkezett adományok elszállításáról, szétszortírozásáról és kiosztásáról.

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A felajánlásokból elsősorban hajléktalan emberek kapnak majd, illetve rászoruló családoknak is juttatnak, más karitatív szervezeteken keresztül. Az adományokat december 8-9-én, szombaton és vasárnap várják a pláza parkolójában, reggel 9-től 17 óráig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában