elismerés a hölgyeknek

2018.12.07. 13:10

Nemzetiségi önkormányzatok a női helytállás fókuszában

A Veszprémi Nők Kerekasztala Egyesület (VENÖKE) hagyományosan a női helytállás napján, december 6-án, az 1956-os veszprémi nőtüntetés emléknapján elismeréseket ad át azoknak a hölgyeknek, akik az élet valamelyik területén hosszú éveken át kiemelkedőt alkotnak. Ezúttal a nemzetiségi önkormányzatok élén, illetve az elnökségben tevékenykedő, vezetői szerepeket ellátó hölgyek kerültek a fókuszba.

Jákói Bernadett

Elismerésben részesült , a nemzetiségi önkormányzatok, közösségek élén tevékenykedő hölgyek egy csoportja : Kövesdi Hanna, Fodorné Jobbágy Éva, Báder Ádámné, Fertig Erzsébet, Timer Jánosné,Szabó Gyuláné

Fotó: Jákói Bernadett

A díjátadást megelőzően a Tűztorony alatti Pantheonban az emlékkőnél, valamint a Szabadság téri táblánál emlékezett a nőszervezet az 1956-os veszprémi nőtüntetés történelmi eseményére. Ezt követően – Huszár Józsefné, Júlia tiszteletbeli elnök, Máthé Éva elnök és Strenner Zoltán önkormányzati képviselő köszöntő szavai után – az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Kisfaludy termében idén a veszprémi nemzetiségi önkormányzatok, baráti egyesületek (a német, roma, ukrán, örmény, lengyel, finn stb.) kisebbségi kulturális közösségekért tevékenykedő, elnökségi munkákban szerepet vállaló hölgyeket díjazták.

Elismerésben részesült a nemzetiségi önkormányzatok, közösségek élén tevékenykedő hölgyek egy csoportja: Kövesdi Hanna, Fodorné Jobbágy Éva, Báder Ádámné, Fertig Erzsébet, Timer Jánosné, Szabó Gyuláné Fotó: Jákói Bernadett

A Veszprémben működő nemzetiségi önkormányzatokban elnökként vagy a vezetőségben tevékenykedő hölgyek többéves, évtizedes munkáját ismerte el a VENŐKE vezetősége, s nyilvános laudációban köszöntötte fel őket. A laudációkat Balogh Teréz és Kanyár Erika, a VENŐKE irodalmi szekciójának tagjai olvasták fel. Így Báder Ádámnét (német), Fertig Erzsébetet (német), Fodorné Jobbágy Évát (örmény), Kövesdi Hannát (lengyel), Rupa Évát (roma), Szabó Gyuláné Tusit (Passaui Baráti Kör), Tímár Veronikát (finn), Mech Oxanát, Zakar Irinát (ukrán), Timer Jánosné Gunther Terézt (német) méltatták.

A női civil szervezet megköszönte Gopcsa Katalinnak, az Örmény Kultúráért Alapítvány alapítójának a munkáját is. A rendezvényen közreműködött a Veszprémi Német Nemzetiségi Klub kórusa Fertig Erzsébet vezényletével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában