hó után jég

2019.01.09. 11:00

A csúszós utakkal veszik fel a harcot a következő napokban Pápán

A hétvégi havazás bőven adott tennivalót a Pápai Városgondnokság munkatársainak. Mivel erre a hétre már csak néhány centi havat jósolnak, így nem a hóeltakarítás, hanem a sózás jelenti majd a legnagyobb feladatot – tudtuk meg Bakó Istvántól, a Pápai Városgondnokság vezetőjétől.

Polgár Bettina

Ezen a héten nem számítanak nagyobb havazásra, így elsősorban a sózás jelenti a fő feladatot

Fotó: Polgár Bettina/Napló

A Pápai Városgondnokság vezetője kifejtette, négy sószóróval rendelkeznek, ezek közül az egyiket egy kisteherautóra szerelték fel, ez végzi a keskenyebb útszakaszok és a kerékpárutak sózását. A további három sószóró közül az egyik szinte újnak mondható, hiszen ez a második szezonja, a másik kettő pedig az ősz folyamán nagyfelújításon esett át. Ezekkel három nagyobb haszongépjárművet láttak el, melyek oldalirányba forgatható ekével is rendelkeznek. Bakó István hozzáfűzte, emellett több traktorral végeztek hóeltakarítást, és a hétvégén négy kistraktort is hadra fogtak.

Ezen a héten nem számítanak nagyobb havazásra, így elsősorban a sózás jelenti a fő feladatot Fotó: Polgár Bettina/Napló

– Múlt pénteken éjfélig dolgoztunk, szombaton pedig hajnali háromkor kezdtük a munkát, és kisebb pihenőkkel 19 órakor fejeztük be, akkorra enyhült az idő. Ezt a hetet sózásokkal, hóeltakarítással, a gyalogátkelőhelyek síkosságmentesítésével kezdtük, többen kézi erővel dolgoztak a megbeszéltek alapján felosztott területeken – magyarázta a Pápai Városgondnokság vezetője.

Hangsúlyozta, noha több észrevétel is érkezett a mellékutcák jegesedése miatt, elsődleges feladatuk továbbra is a nagy forgalmat bonyolító főutak sózása, a mellékutakon hóeltakarítást végeznek. – Több mint száz tonna sót használtunk el a hétvégén. Folyamatosan érkezik az utánpótlás, gondoskodunk arról, hogy megfelelő mennyiség álljon rendelkezésünkre a Juhar utcai telephelyen – magyarázta Bakó István.

Megtudtuk, hogy a hétvégén külső vállalkozók, illetve a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. munkatársai is közreműködtek a hóeltakarításban és a síkosságmentesítésben. – Ezen a héten nem számítunk nagyobb havazásra, hozzávetőleg 2-3 centimétert jósolnak, így elsősorban nem a hótolás, hanem a síkosságmentesítés, a sózás jelenti majd a fő feladatot – zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában