kétszáz kilogramm méz

2019.01.10. 07:00

Értékes adománnyal édesítik meg a devecseriek életét

Évente kétszáz kilogramm mézet kap a település adományként egy területbérlési szerződés megkötéséhez kapcsolódó együttműködési megállapodásnak köszönhetően.

Borsos Renáta

A városvezető, Ferenczi Gábor tájékoztatása szerint aláírtak Polgár Endrével, az önkormányzatuk meggyeserdei területén működő West-Ost-Metall Kft. vezetőjével – mint területükön tevékenykedő méhésszel – egy megállapodást. Az egyezségben szerepel, hogy a terület bérleti díján felül a méhész adományként évente kétszáz kilogramm mézet biztosít a településnek 2018 és 2021 között.

A közelmúltban 134 kilo­gramm méz érkezett ötliteres kiszerelésben az önkormányzat manufaktúra-raktárába – tájékoztatott Ferenczi Gábor polgármester.

Polgár Endre felhatalmazásával és jókívánságai tolmácsolásával öt-öt litert adott át a városvezető az óvodának és az iskolának, valamint a szociális étkeztetés részére az Idősek Nappali Foglalkoztatójának. Az önkormányzat manufaktúra-­raktárában betárazott készletből folyamatosan hívható le a közétkeztetés számára szükséges mennyiség.

A polgármester háláját fejezte ki Polgár Endrének, amiért a vállalásával közösségük, mintegy hatszáz, a közétkeztetésben részt vevő gyermek és felnőtt egészségéhez járult hozzá. A méhész az önkormányzatot – a piaci ismeretek alapján – legalább évi 400 ezer forint értékű természetbeni hozzájárulással segíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában