A település büszkeségei

2019.01.08. 17:00

Feladatokban gazdag időszak előtt állnak a sümegiek

A várossá nyilvánítást ünnepelték és egyben az újévet köszöntötték vasárnap a Kisfaludy művelődési központban.

Tóth B. Zsuzsa

Az ünnepség kezdetén a Balaton-felvidéki Radetzky Huszáregyesület tagjai viszik a város zászlaját a színpadra. Jobbra a díszpolgári címet kapott Tanai Károlyné

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Az ünnepség kezdetén a Balaton-felvidéki Radetzky Huszáregyesület tagjai vitték a város zászlaját a színpadra. Végh László polgármester összegezte az elmúlt évet és elmondta, hogy a fejlesztési szempontból a város történetének a második legfontosabb esztendeje áll a város előtt.

Az ünnepség kezdetén a Balaton-felvidéki Radetzky Huszáregyesület tagjai viszik a város zászlaját a színpadra. Jobbra a díszpolgári címet kapott Tanai Károlyné Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

– Elkészült az óvoda, általános iskola, gimnázium és idősotthon energetikai korszerűsítése, villamos energiára immár a töredékét fizetjük a korábbinak. Az idősotthonban nyílászárókat is cseréltünk, az óvodában új burkolt felületeket alakítottunk ki, megújultak a csoportszobák, a tornaterem, hőszigeteltünk. Az óvoda épülete két évtizedre rendben van. Mostanra van elég orvos a városban, sőt, átadtuk az új orvosi rendelőket. Minden igényt kielégítő épület ad helyet a felnőtt háziorvosi szolgálatnak és a gyermekorvosi rendelőknek. A csapadékvíz-elvezetés kivitelezése az ősszel befejeződött a Petőfi és az Árpád utcában. Rekord mennyiségű aszfaltos út és járda készült kül- és belterületen. Átadtuk a tanuszodát, amely remekül működik. A Püspöki Palota fejlesztése elkezdődött. Az oktatásban előrelépés, hogy elindult a szakképzés. Hamarosan indítjuk és nemsokára befejezzük a Petőfi és Árpád utcai árkok lefedését, a parkolók kialakítást. Kiépül a belvárosi körforgalom, elkészül a Tóth Tivadar utcai és a mogyorósdombi fejlesztés, megépül a Fehérkő kilátó terasz, az új bölcsőde. A vár nagy fejlesztése tavasszal indul, a sportcsarnok alapkőletétele is akkor lesz – sorolta a polgármester.

Hozzátette, nehéz, de sikeres évet hagyott maga mögött a város és talán még nehezebb év áll előtte. – A közösségi események, a több ezer látogatót vonzó fesztiváloktól a kisebb, rendezvényekig elsősorban a város aktív lokálpatriótáit vonzották. Mind a tavalyi eredményekhez tartoznak és büszkék lehetünk rájuk, ahogy a kitüntetettekre is. – Különféle emberek, különböző életpályák. Egy azonban közös bennük: szeretik ezt a várost és szívük gyöngyeit marokszám szórták nekünk, a közösségnek, a városnak, hazának. Köszönet érte. Nagyon büszke vagyok rá, hogy megszoríthatom a kezüket – mondta Végh László és átadta az elismeréseket. Sümeg városért emlékplakettet kapott Molnár Gábor tűzoltó, Molnár Zoltán főtörzs-zászlós, Fazekas László sportszervező, Kizmus Tamásné óvodavezető helyettes, és Oszkai Réka keramikus. Ramassetter díjat vehetett át Hunyady Szabolcs borász, Kisfaludy díjjal ismerték el Városvédő és Szépítő Egyesület munkáját. Díszpolgári címet vehetett át Tanai Károlyné nyugalmazott óvodavezető és Tót Endre képzőművész.

A városnapon közreműködött a White Stones Brass Band, a Broadway Táncegyüttes, verset mondott Bóna-Czafit Zsófia, énekelt Pintér Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában