állatalakokra lőttek

2019.01.09. 11:00

Jótékony célú íjászversenyt rendeztek Pápán

Közel százezer forint gyűlt össze a Delta Íjászegyesület egyedi helyszínen lebonyolított versenyén a Sérült Gyermekek Egészséges Neveléséért Alapítvány javára.

Laskovics Márió

A Delta Íjászegyesület óévbúcsúztató huszonnyolc célos 3D vadászíjászversenyén a résztvevők elhagyott gyárépületben lőttek állatalakokra Fotó: Major Miklós

Óévbúcsúztató 3D vadászíjász versenyt rendezett a Delta Íjászegyesület első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal december végén, az egykori Elekthermax gyár 1-es épületében.

A Delta Íjászegyesület óévbúcsúztató huszonnyolc célos 3D vadászíjászversenyén a résztvevők elhagyott gyárépületben lőttek állatalakokra Fotó: Major Miklós

Vései Attila, az egyesület elnöke úgy nyilatkozott lapunknak, azért különleges a helyszín, mert véleménye szerint így az országban egyedülálló jellegű verseny valósult meg, mely védve volt a mostoha időjárási körülményektől. A huszonnyolc célos íjászversenyen a résztvevők speciális, habosított gumiból készült állatalakokra lőttek különböző, többek között történelmi pusztai, vadászreflex, olimpiai vagy számszeríjas kategóriákban. Mint megtudtuk, a verseny egyben jótékonysági célt is szolgált: az íjászok felajánlásaikkal a pápai Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola Készségfejlesztő Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény autizmussal élő gyermekeit támogatták. A Sérült Gyermekek Egészséges Neveléséért Alapítvány részére végül 92 600 forint gyűlt össze. A három fő támogató a szervező Delta Íjászegyesület, a Dunna vendégház, valamint a Sárvári Hagyományőrző Egyesület volt, a sok magánszemély mellett.

Több kategóriában neveztek a versenyzők Fotó: Major Miklós

– 2018 márciusában vettem át az egyesület elnöki posztját, s azóta sokat dolgoztunk. Rendeztünk két versenyt Döbröntén, bemutatókra jártunk, tehát mozgalmas éven vagyunk túl. Sikerült anyagilag úgy összeszedni magunkat, hogy nonprofit szervezetként ilyen jellegű segítségnyújtásra is tudtunk költeni. A lebonyolítás során a becsületkasszás büfében zsíros kenyeret, pogácsát, forralt bort, kávét, teát kínáltunk, és mindenki a lehetőségeihez mérten adakozott. A mezőny visszajelzései alapján bevált a helyszín, így lehetőségeink szerint lesz majd folytatás – számolt be Vései Attila egyesület elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában