év végi jótékonyság

2019.01.07. 10:30

Szép célokért futottak ronda pulóverekbe bújva Sümegen

A Sümegi Futócsoport második alkalommal rendezte meg a ronda pulcsis futást az év végi jótékony célú vásáron.

Tóth B. Zsuzsa

A ronda pulcsis futásra jelentkező vidám sümegiek egy csoportja indulás előtt Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Többen Mikulás-jelmezben álltak rajthoz a városközpontban rendezett, egy kilométeres távú futóversenyen, és ezúttal is annyi résztvevője volt a sporteseménynek, mint tavaly. Azonban legtöbben dupláztak, sőt, a várba is felszaladhattak, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a rendszeres mozgás, a sport fontosságára.

Rajthoz álltak gyermekek, felnőttek egyaránt, sőt, még nagyszülői korban lévők is, többnyire hölgyek. A futók bemelegítését Kántor Krisztina vezényelte le.

A vásárban a tűzoltók és mentők forralt bort és teát főztek, a Máltai Szeretetszolgálat bébiételeket, gyertyákat, képeslapot, horgolt telefontokot árult, az Aktív Nagyik csoportja saját készítésű papírdíszekkel, horgolt angyalkákkal, díszes, szintén kézműves Mikulás-zacskókkal, levendulazsákokkal és süteményekkel érkezett.

A ronda pulcsis futásra jelentkező vidám sümegiek egy csoportja indulás előtt Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Az Éltető Balaton- felvidékért Egyesület lelkes vezetői meleg birsitalt kínáltak, az Egészségkör saját készítésű süteményt vitt a vásárba, mézeskalácsot, sajtos rudat, zserbót és apró ajándéktárgyakat.

A járóbeteg-szolgálat puncsot főzött, sütőtökös pitével készült és apró ajándéktárgyakat vitt a vásárba. Az óvoda dolgozói az újrahasznosítás jegyében üvegpohárból, konzervdobozból és kávékapszulából is ajándékot készítettek. Luca-búzát és örökzöldekkel készült lakásdíszeket árultak.

A Ramassetter iskola és a gimnázium sok süteménnyel, karácsonyfadíszekkel, mécsesekkel gyarapította a kasszát. A vásáron ezúttal a kálvária felújítására gyűjtöttek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában