felolvasták a szakszervezetek követeléseit

2019.01.19. 18:34

Tiltakoztak a túlóratörvény ellen Veszprémben

Autós és gyalogos felvonulással tiltakoztak a decemberben elfogadott túlóratörvény ellen szakszervezetek, civil szervezetek és ellenzéki pártok szombaton a megyeszékhelyen.

Marton Attila

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A demonstráció autós felvonulással kezdődött kora délután. A Mártírok útjáról mintegy 40-50 autós vonult végig a városon rendőri felvezetéssel, a gépkocsikon a szakszervezetek és ellenzéki pártok zászlói mellett magyar zászlókat is látni lehetett. A tiltakozó megmozdulás gyalogos felvonulással folytatódott: a résztvevő mintegy 150 fő a Megyeház térről a Szent Imre térre sétált.

 

A téren a Vasas Szakszervezet és a Magyar Szakszervezeti Szövetség helyi vezetői, valamint a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP, a Párbeszéd és a Mindenki Magyarországa Mozgalom tagjai mondtak beszédet. Többször felolvasták a szakszervezetek követeléseit: a résztvevők azt akarják elérni, hogy a kormány érdemben foglalkozzon a Munka Törvénykönyvének módosításával, és vonja vissza a túlóratörvényt. Emellett a minimálbér legalább tízszázalékos emelését, a cafeteria visszaállítását, a közszféra béreinek rendezését, a sztrájkjog újraszabályozását és egy rugalmasabb nyugdíjba vonulási rendszer kidolgozását is követelték.

A szónokok a szakszervezetek követelései mellett Magyarország Európai Ügyészséghez való csatlakozását sürgették, valamint független igazságszolgáltatást és független médiát követeltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában