ötven kilométer

2019.01.06. 07:00

Túrával emlékeznek a Don-kanyar hőseire

Ötven kilométeres túrával tisztelegnek a Don-kanyarnál a második világháborúban fogságba került vagy hősi halált halt katonákra.

Marton Attila

Hazánkban 19. alkalommal szerveznek emléktúrát a doni hősök tiszteletére. Némedi Lajos alpolgármester kiemelte, meg kell emlékezni azokról, akik elhunytak vagy fogságba estek a magyar történelem egyik legnagyobb emberáldozatot követelő katonai összecsapásában, amikor a szovjet csapatok a Don-kanyarnál áttörték a magyar frontot 1943-ban.

Simon-Jójárt Sándor nyugállományú repülő ezredes, a Magyar Tartalékosok Szövetsége (Matasz) Veszprém Megyei Egyesületének elnöke elmondta, országszerte tíz helyszínről indulnak menetszázadok a doni hősök tiszteletére. Megyénkben az egyesület által megalakított Bakony nemzetközi menetszázad tesz ötven kilométeres túrát. A résztvevők január 11-én Szigligetről indulnak Veszprémbe, a távot két nap alatt teszik meg.

A mintegy hetvenfős menetet Kaptur József nyugállományú repülő alezredes vezeti. A túra Balatonfűzfőn zárul január 13-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában