nagy múltra visszatekintő rendezvény

2019.01.28. 12:47

Veszprém lesz az idei megyebál díszvendége

A Veszprém Megyei Önkormányzat és a Mediaworks Hungary Zrt., illetve napilapja, a Napló közösen rendezi meg a 2015 óta ismét hagyománnyá vált megyebált, amelyre idén a veszprémi Megyeházán február 23-án, szombaton 19 órakor kerül sor.

Juhász-Léhi István

Fotó: Penovác Károly/Napló

Az esemény hétfői sajtótájékoztatóján Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke elmondta: a megyebálok nagy múltra tekintenek vissza, hiszen több mint egy évszázada rendezték meg az elsőt. Majd egy pauza után újra feléledt a hagyomány.

- Porga Gyulával, Veszprém polgármesterével már a múlt évben beszéltünk arról, hogy az idei megyebálon Veszprém lehetne a vendég – árulta el Polgárdy Imre, aki elmondta, a szokások szerint a bálokra meghívnak egy-egy települést, amelyek bemutatkoznak, mint a legutóbbi esztendőkben Sümeg, Pápa városa, míg legutóbb Várpalota volt a díszvendég. Ráadásul azóta Európa Kulturális Fővárosa címet nyert Veszprém. A megyeszékhely – mint vendég – tehetett javaslatot a bál védnökére és fővédnökére: a fővédnök Navracsics Tibor uniós biztos, míg a védnök Ovádi Péter országgyűlési képviselő.

Fotó: Penovác Károly/Napló

Porga Gyula, a megyeszékhely vezetője kiemelte, egy város életében nagyon fontos az, hogy a közösségek erősödjenek.

- Nemcsak közösen tudunk dolgozni, hanem ünnepelni is meg kell tanulnunk együtt! – jelentette ki a városvezető. Hangsúlyozta azt is, hogy megtiszteltetés számukra az, hogy Veszprém lehet az idei megyebál díszvendége. Kiderült: a Családsegítő Központ Alapítványa lesz ezúttal a kiemelt támogatott.

Néző László, a Napló főszerkesztője elmondta, hogy a Napló nem csak egy újság, nem csak hírszolgáltatást végez, hanem egyfajta közösségteremtő erő is a megyében. Szerves része a megye kulturális és közéletének. – Egy megyebálnál, amely hagyománytisztelő és hagyományteremtő is egyúttal, nincs is jobb alkalom arra, hogy közösséget teremtsünk – mondta.

Elhangzott az is, hogy készülnek a meghívók, míg belépőjegyeket 25 ezer forintos áron a Napló ügyfélszolgálati irodáinál – ahol a bál részleteiről is adnak felvilágosítást – lehet majd vásárolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában