Gyümölcsöző cserekapcsolat

2019.02.15. 07:00

A házigazdák csapata nyerte a Noszlopy futsaltornát

A dunaszerdahelyi sportiskola diákjait látta vendégül a Noszlopy gimnázium a héten.

Marton Attila

A Noszlopy gimnázium tornatermében körmérkőzéseken csapott össze a torna öt csapata

Fotó: Penovác Károly/Napló

A cserekapcsolat három éve működik az intézmények között, ezt egy pályázatból finanszírozták a résztvevő iskolák, mondta el Palotai Nándor, a Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégium testnevelő-tanára.

A dunaszerdahelyi iskolából huszonnégy tanuló és két kísérőtanár érkezett hétfőn Veszprémbe. A vendégek a négy nap alatt Tihanyba és Balatonfüredre kirándultak, valamint megnézték a Telekom Veszprém hazai mérkőzését.

A Noszlopy gimnázium tornatermében körmérkőzéseken csapott össze a torna öt csapata Fotó: Penovác Károly/Napló

A veszprémi iskola 24 diákja novemberben látogatott Dunaszerdahelyre, a fiúk futsalmérkőzéseken, a lányok kézilabdában mérték össze ügyességüket a vendéglátókkal, és kilátogattak a DAC bajnoki labdarúgó-mérkőzésére, idézte fel a tornatanár.

A veszprémi programot az előző két évhez hasonlóan ezúttal is sportversenyekkel gazdagították. A harmadszor kiírt Noszlopy futsal tornán öt csapat vett részt: a vendéglátó iskola két gárdája mellett a dunaszerdahelyi iskola csapata, az 1. Futsal Club Veszprém utánpótlás-együttese és a győri Bercsényi középiskola alakulata. A csapatok körmérkőzéseket játszottak, a tornán végül a Noszlopy iskola „A” gárdája végzett az élen. A rendezvény alkalmából az iskola aulájában sporttörténeti kiállítás nyílt, amely Veszprém sporttörténetét, a nőknek a város sportéletében játszott szerepét és megyénk olimpikonjait is bemutatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában