Tradíció és jótékonyság

2019.02.09. 15:30

Veszprém lesz a közelgő megyebál vendége

A Veszprém Megyei Önkormányzat és a Mediaworks Hungary Zrt., illetve napilapja, a Napló közösen rendezi meg a hagyományos megyebált, amely idén a veszprémi megyeházán két hét múlva, február 23-án, szombaton 19 órától lesz.

Juhász-Léhi István

A hangulatra az elmúlt években nem volt panasz, vélhetően idén sem lesz ez másként

Fotó: Penovác Károly/Napló

Az első megyebált több mint száz éve rendezték meg először, majd némi szünet után 2015 óta ismét évente tartják meg, és szokás, hogy minden esztendőben egy település meghívott vendégként kulturális bemutatót tart.

Korábban volt vendég Pápa, Várpalota, Sümeg, idén Veszprém lesz a vendég. A megyebál fővédnöke Navracsics Tibor uniós biztos, a védnök pedig Ovádi Péter országgyűlési képviselő lesz.

A Napló nemcsak egy újság, nemcsak hírszolgáltatást végez, hanem egyfajta közösségteremtő erő is. Szerves része a megye kulturális és közéletének. Egy megyebálnál, amely hagyománytisztelő és hagyományteremtő is egyúttal, nincs is jobb alkalom arra, hogy közösséget teremtsünk – hangsúlyozták az esemény szervezői.

A hangulatra az elmúlt években nem volt panasz, vélhetően idén sem lesz ez másként
Fotó: Penovác Károly/Napló

A bálból befolyt összeget a város családjaihoz szeretné eljuttatni Veszprém, ezért a Családsegítő Központ alapítványa kapja meg a pénzt, ahol jól tudják, hogy kik a leg­rászorultabbak a megyeszékhelyen.

Készülnek már a meghívók, míg a belépőjegyekre a Napló ügyfélszolgálati irodáinál – ahol a bál részleteiről is felvilágosítást adnak – lehet regisztrálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában