Jelentős fejlesztések előtt

2019.02.11. 20:00

Több tízmilliós beruházásokkal gazdagodik idén is Felsőörs

Jelentős fejlesztések valósultak meg tavaly a településen, amihez hasonlókra idén is számíthatnak az itt élő és nyaraló emberek – tudtuk meg Szabó Balázs polgármestertől.

Szendi Péter

A Miske utca aszfaltburkolatot kapott, és a közvilágítást is kiépítették

Fotó: Szendi Péter

– Az elmúlt hetekben készült el a belterületi Miske utca építése, a közvilágítás kiépítését is beleértve, melyet a napokban megtekintett Kontrát Károly térségi országgyűlési képviselő is. Örömmel nyugtázta, hogy megvalósult ez a beruházás. Az út építésére valószínűleg még évekig nem lett volna anyagi lehetősége közösségünknek, ha Felsőörsöt mint adósságkonszolidációval nem érintett települést nem támogatta volna a magyar állam negyvenmillió forinttal – hangsúlyozta Szabó Balázs polgármester.

Szabó Balázs, Felsőörs polgármestere Fotó: Szendi Péter

A település első embere azt is elmondta lapunknak, hogy a teljes beruházás több mint 80 millió forintba került.

– Mindeközben az óvoda telkén zajlik a bölcsőde építése, melyet 95 millió forintos állami támogatásból tudunk megvalósítani. Reményeink szerint szeptemberben ezzel a fejlesztéssel teljesen új szolgáltatást tudunk indítani Felsőörsön – folytatta tovább a település első embere.

Az elmúlt egy évben egyre intenzívebben zajlott az Alsóörssel közös, Veszprémet a Balatonnal összekötő kerékpárút megépítésének előkészítése. Ennek első látható formája a leendő kerékpárút nyomvonala mellett, a ravatalozó előtti parkoló bejáratától balra, a főúthoz közel telepítendő köztéri illemhely kialakítása. Mindeközben 1,6 millió forintos állami támogatásból folyik a ravatalozó külső és belső felújítása, valamint az óvoda nagy kazánjának cseréje. A faluház rekonstrukciója tavaly év végén kezdődött meg. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán a beruházáshoz 44 millió forintot nyert az önkormányzat.

A Miske utca aszfaltburkolatot kapott, és a közvilágítást is kiépítették Fotó: Szendi Péter

– Az előttünk álló időszakban pályázati forrásból térfigyelő kamerarendszert építünk ki a Batthyány és a Szabadság téren. Három külterületi utca építésére a Vidékfejlesztési Program keretében nyertünk mintegy 73 millió forint támogatást. Nem hagyható szó nélkül az iskolabővítés és tornaterem- építés ügye sem. A kormány továbbra is támogatja terveink megvalósítását, melynek során két új tanteremmel és egy tornateremmel bővülhet jelenlegi iskolánk. A közbeszerzés és a beruházás lebonyolítása az újonnan létrejött állami Beruházási Ügynökség irányításával év elején elindulhat – zárta szavait Szabó Balázs, Felsőörs polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában