Tulipán, jácint, frézia

2019.03.08. 07:00

A tavaszi színek viszik a prímet a nőnapi virágok között

Nem vitás, hogy a virágüzletekben nőnapon a fő vásárlók a férfiak.

Polgár Bettina

Egyházi Katalin elmondta, hogy a tölcséres csokrok nagyon népszerűek voltak tavaly

Fotó: Polgár Bettina/Napló

A hölgyekkel ellentétben azonban az erősebbik nem képviselői jellemzően nem szeretnek hosszan válogatni, és gyakran konkrét elképzelések nélkül érkeznek, ezért kérik az eladó segítségét.

Egyházi Katalin elmondta, hogy a tölcséres csokrok nagyon népszerűek voltak tavaly Fotó: Polgár Bettina/Napló

Egyházi Katalin pápai virágboltos elmondta, általában a nagyobb cégek, vállalkozások esetében jellemző, hogy előre megrendelik a csokrokat, virágokat a hölgyeknek. A férfiak többsége azonban csak március 8-án, nőnapon tér be az üzletbe. A boltvezető rámutatott, az urak máshogy vásárolnak, mint a szebbik nem tagjai: célirányosan és gyorsan igyekeznek megvenni a virágot. Hosszas nézelődésre, válogatásra, sorban állásra nem szívesen szánnak időt a férfiak – ezt a virágkötők is figyelembe veszik.

Egyházi Katalin kiemelte, rengeteg csokrot készítenek elő nőnapra, és a cserepes virágokat is díszcsomagolással, kaspóval látják el a minél gyorsabb kiszolgálás érdekében. – A férfiak ilyenkor többnyire egy-egy szál virágot kérnek. Csokrokat csak a közeli hozzátartozóknak vesznek, és főként a tavaszi vágott virágok népszerűek, mint a tulipán, a jácint és a frézia.

A nőnap a tavasz első virágos ünnepe, ennek jegyében a sárgás, narancssárgás, rózsaszínes és lilás illatos virágok kelendőek. – A férfiak gyakran a megszokott dolgokat keresik, azonban tavaly bevezettük a tölcséres csokrokat, amik nagyon népszerűek voltak. A papírtölcsérbe csomagolt virágot kis kártyával, masnival látjuk el. Ezek könnyen szállítható, mutatós ajándékok. Tehát remekül passzolnak a férfiak „fogd és vidd” típusú vásárlási módjához – jegyezte meg mosolyogva Egyházi Katalin.

Ilyenkor nemcsak a vágott virág fogy jól, hiszen a cserepeseket is sokan keresik. – Népszerűek a később kiültethető virágok, ezeket főként a keretes házban élő hölgyeknek viszik. Így a nőnapi ajándék több évig megmarad emlékként. Jellemzően az idősebbeknek választanak kiültethető virágot, gyakran hagymás növényeket, tulipánt, krókuszt, jácintot és primulát. Ugyanúgy kelendőek a szobai cserepesek, mint a begónia, a ciklámen és a korallvirág.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában