Zrínyi Ilona Matematikaverseny

2019.03.07. 19:15

Díjeső a megye legjobb matekosainak

A legeredményesebb 66 diák kapott jutalmat a XXX. Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei fordulójának eredményhirdetésén.

Balla Emőke

A matematikaverseny eredményhirdetését a Lovassy-gimnáziumban tartották

Az idei tanévben az első fordulóban 59 624 diák oldotta meg a verseny feladatait. A résztvevők közül 14 612 volt határon túli (felvidéki, erdélyi, kárpátaljai és vajdasági) magyar diák. Veszprém megye hat városának kilenc iskolájában szervezték meg a megyei fordulót, 1069 résztvevővel, tájékoztatott Nagyné Czaun Mariann, a versenyt szervező Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola igazgatója.

A matematikaverseny eredményhirdetését a Lovassy gimnáziumban tartották

Az eredményhirdetést a Lovassy gimnáziumban tartot­ták, ahol a Lovassy Kamara­zenekar műsorát hallgathatta meg a közönség, majd Ovádi Péter országgyűlési képviselő mondott köszöntőt. Csapatversenyben a 2., 4., 5., 6., 7. és 8. évfolyamon a Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai, a 3. évfolyamon a Veszprémi Dózsa György Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola tanulói voltak a legeredményesebbek.

Általános iskolai kategóriában első helyen végzett a másodikos Varga Alina (várpalotai Várkerti Általános Iskola, tanítója: Szmulai Ervin­né), a harmadikos Ondró Máté (Dózsa György-iskola, tanítója: Gálné Gacsal Erika), a negyedikes Morvai Anna (Kossuth-iskola, tanítója: Horváthné Berta Éva), az ötödikes Bors Ádám (Kossuth-iskola, tanárai: Horváthné Berta Éva, Gyévai Iván), a hatodikos Csilinkó Eszter (veszprémi Hriszto Botev Általános Iskola, tanára: Tiszttartó Dávid), a hetedikes Fogarassy Kristóf (Kossuth-iskola, tanárai: Gyévai Iván, Nagyné Czaun Marianna) és a nyolcadikos Kadem Anis (Veszprémi Báthory István Sportiskolai Általános Iskola, tanára: Durmics Mihály). Gimnáziumi kategóriában első helyen végzett a kilencedikes Balogh Benjámin (veszprémi Lovassy László Gimnázium, tanárai: Márffy Katalin, Varga Vince), a tizedikes Kadem Aziz (Lovassy gimnázium, ta­­­nárai: Németh Gabriella, Ka­­­­tanics Sándorné), a tizenegyedikes Galó András (Lovassy gimnázium, tanárai: Var­­ga Vince, Tolnerné Csörgő Veronika) és a tizenkettedikes Mészáros Márton (pápai Türr István Gimnázium és Kollégium (tanárai: Németh Zsolt és Spissich László). Szakgimnázium kategóriában legeredményesebb volt a kilencedikes Soós Dávid Péter (Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Szakgimnáziuma, tanára: Pulai Gáborné), a tizedikes Kovács Mónika (Veszprémi Szakképzési Centrum Közgazdasági és Közigazgatási Szakgimnázium, tanára: Lengyelné Török Zsuzsanna), a tizenegyedikes Führpasz György (Ipari Szakgimnázium, tanára: Kondás Ildikó) és a tizenkettedikes Kerekes Bálint (Ipari Szakgimnázium, tanára: Kondás Ildikó). Az egyéniben legjobban teljesítők meghívást kaptak az országos döntőre, melyet április 12–14. között rendeznek Szombathelyen.

A megyei forduló alapján a legeredményesebb általános iskola a Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola, a balatonalmádi Györgyi Dénes Általános Iskola és a balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskola. A közép-dunántúli régió legeredményesebb szakgimnáziuma a Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Szakgimnáziuma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában