a jogosultaknak igényelniük kell

2019.03.04. 07:00

Tűzifát ad ajándékba a pápai önkormányzat

Igényelniük kell a polgármesteri hivatal emberierőforrás-osztályán mindazoknak, akik kapni szeretnének a pápai önkormányzat által a rászorulóknak felajánlott tűzifából.

Polgár Tibor

A Várkertben kivágott fákból szociális tűzifa lesz, amelyet az önkormányzat ingyen kioszt a rászorulóknak

Fotó: Polgár Tibor/Napló

Mint beszámoltunk róla, a pápai Várkertben és az Erzsébet ligetben kivágandó faanyagot az önkormányzat térítésmentesen átadja, sőt, házhoz szállítja ahhoz az 513 pápai háztartáshoz, amelyek bejelentették tűzifaigényüket a téli rezsicsökkentés keretében. Ugyanakkor az így kiosztandó fa nem a rezsicsökkentés része, hanem a helyi önkormányzat által biztosított juttatás. Áldozó Tamás polgármester visszatekintve elmondta, tavaly vezették be azt a rendszert, hogy a városi fakivágások során kitermelt faanyagot tűzifaként ingyen átadják a fával fűtő pápai lakosoknak.

A Várkertben kivágott fákból szociális tűzifa lesz, amelyet az önkormányzat ingyen kioszt a rászorulóknak Fotó: Polgár Tibor/Napló

A pápai városvezető megjegyezte, a kezdeményezés ötletét a Tapolcafői Kertbarátkörtől vették, aminek tagjai a Tapolca patak melletti terület rendezése során kivágott fákat kiszállították a tapolcafői időseknek. Ennek nyomán a tavalyi borsosgyőri fakivágásoknál összegyűlt faanyagot az önkormányzat szétosztotta a lakásfenntartási támogatásban részesülők között.

Áldozó Tamás kifejtette, amikor idén elkezdték a fakivágást a Várkertben és az Erzsébet ligetben, a jól működő gyakorlat nyomán úgy döntöttek, hogy a faanyagot az az 513 háztartás kapja meg, mely a téli rezsicsökkentés keretében jelentkezett tűzifa-támogatásra. Ám a fa kiszállításának megkezdésekor váratlan fordulat következett be: több háztartás tiltakozott, hogy ők nem kérnek ebből a felajánlásból, ugyanis például rossz néven vették, hogy az ingyen kapott tűzifát nem összevágva tették le az udvarukban. – Ezért ezt a fajta kiszállítást megszüntettük. Áttértünk arra, hogy azoknak szállítunk ki fát, akik ezt kérik. A változás bejelentése óta 69 háztartás jelentkezett a tűzifáért, de továbbra is várjuk az igénylőket – hangsúlyozta a polgármester.

Aki hozzá szeretne jutni a pápai önkormányzat által biztosított ingyenes tűzifához, a polgármesteri hivatal emberi erőforrás osztályán nyújthatja be az erre vonatkozó igényét. Ezt követően a városgondnokság munkatársai néhány napon belül kiszállítják a fát, amiből egy háztartás öt má­zsát kaphat. Emellett az említett 513 háztartás a téli rezsicsökkentéshez kapcsolódóan is jogosult 12 ezer forintnyi tűzifára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában