fontos információkkal gazdagodtak

2019.04.07. 18:59

A fenntarthatóság volt a téma a tapolcai Széchenyi középiskolában

A tapolcai Széchenyi István Baptista Középiskola Fenntarthatósági Témahetet szervezett a diákoknak, akik környezetvédelmi előadásokat hallgattak, szemetet szedtek, gyalogoltak, kerékpártúrát tettek, barlangásztak.

Tóth B. Zsuzsa

Pigler Gertrud a természetgyógyászatról beszélt a diákoknak

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Az intézmény diákjai információkkal gazdagodtak a fenntartható egészség, a bioélelmiszerek tekintetében, bepillantást nyertek a vízbázis védelmébe.

Pigler Gertrud a természetgyógyászatról beszélt a diákoknak Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Bioélelmiszer a fenntarthatóságért címmel Ware Borbála, a Közép-Dunántúli Biokultúra Egyesület elnöke tartott előadást, a hidrogeológiáról, a vízbázis védelemről Vadas Ádám hidrogeológus beszélt. A fenntartható egészség ismérveit Pigler Gertrúd természetgyógyásztól tudhatták meg, a városok alatti vizekről Mészárosné Hardi Ágnes beszélt.

Az ökoturisztikai központ munkatársa, Somogyi László a vizes élőhelyeket mutatta be, a víz-mozgás témában Vigánti Ágnes tartott előadást. Magvas Zoltán a lelki egészségvédelem témáját bontotta ki, az egészségkárosító anyagokat Maurer Tamásné leplezte le.

A diákok barlangásztak az edericsi Csodabogyósban, megnézték a diszeli Látványtár kiállítását.

Szollár Gyula igazgató lapunknak úgy nyilatkozott a témahét fontosságáról, hogy az intézmény dolgozói szerint a tanulóknak jobban kell látniuk, hogy az ember mennyire a környezet része. Meg kell őrizniük történelmünket, hagyományainkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában