„Mindenkit megölök, aki mentőt hív!”

2019.04.09. 14:00

Késsel támadt horgásztársaira a Széki-tónál, jogerős börtönbüntetést kapott

Másodfokon jogerősen is négy év tíz hónapra ítélték azt a férfit, aki késsel támadt horgásztársaira a Széki-tónál.

Marton Attila

Az eset 2017-ben történt a Széki-tónál, ahol a vádlott, Sz. Csaba rendszeresen horgászott. A férfi ittasan érkezett a helyszínre, és amikor az egyik horgásztársa halat tisztított, mögéje lépett, és „Megmutatom, hogyan kell halat pucolni!” felkiáltással elhúzta a férfi nyakán a körülbelül nyolc-tíz centiméter pengehosszúságú zsebkését. A sértett – aki csak a szerencsének köszönhetően nem szenvedett életveszélyes sérülést – ellökte magától a vádlottat, aki ezután egy másik horgász felé indult késével hadonászva. „Mindenkit megölök, aki mentőt hív!”, kiabálta, a másik sértett elhárította a támadást azzal, hogy vízbe lökte a 42 éves vádlottat.

Az első fokon eljáró Veszprémi Törvényszék emberölés bűntettének kísérlete és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, akit négy év tíz hónap börtönbüntetésre ítélt. Az ügyész vádtól eltérő minősítésért, valamint a fő- és mellékbüntetés súlyosbításáért jelentett be fellebbezést, míg a vádlott és védője elfogadták az ítéletet. A másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla az elsőfokú bíróság ítéletét részben megváltoztatta, a garázdaság bűntetteként értékelt cselekményt emberölés előkészülete bűntettének minősítette. Egyebekben az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta, amely így jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában