Újabb település csatlakozott a TeSzedd akcióhoz

2019.04.10. 11:00

Megtisztították a környezetüket a malomsokiak

Több tucatnyi zsákkal gyűjtöttek össze a Malomsok környékén eldobott illegális hulladékból lelkes helyi önkéntesek az országos szemétszedési akcióhoz kapcsolódóan.

Polgár Tibor

A malomsoki fiatalok nagy lelkesedéssel vettek részt a község külterületi útjait érintő hulladékgyűjtő akcióban.

Fotó: Polgár Tibor

Fintáné Dóra Mária a Naplónak nyilatkozva elmondta, a környezettisztítási kezdeményezés résztevői a polgármesteri hivatal épületénél gyülekeztek, majd pedig közösen indultak útnak, hogy elsősorban a falu külterületi útjai mellett összeszedjék az illegális hulladékot.

A malomsoki fiatalok nagy lelkesedéssel vettek részt a község külterületi útjait érintő hulladékgyűjtő akcióban. Fotó: Polgár Tibor

– Szerencsére a falunkban nem jellemző a szemetelés, mindenki igyekszik tisztán tartani a közvetlen környezetét. A mostani akcióban minden korosztály képviseltette magát. Nagy öröm volt látni, hogy milyen sok fiatalnak fontos a környezetvédelem és a szép, tiszta településkép. Természetesen a nyugdíjasok is kivették a részüket a munkából, a közös hulladékgyűjtés mindvégig jó hangulatban telt – fogalmazott a malomsoki polgármester.

Fintáné Dóra Mária zárszóként a népszerű természettudós, dokumentumfilmes David Attenborough gondolatait ajánlotta mindenki figyelmébe: „A földi élet jövője attól függ, hogy képesek vagyunk-e cselekedni. Sokan egyénileg is megtesznek minden tőlük telhetőt, ám valódi sikert csak akkor érhetünk el, ha gyökeres változások mennek végbe a társadalomban.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában