sudokuverseny

2019.04.18. 07:00

A számok tükrében is szépen teljesítettek a tapolcai diákok

A tapolcai Wass Albert Könyvtár és Múzeum Gyermekrészlege sudokuversenyre várta a részt vevő diákokat.

Smidhoffer Eszter

A diákok feszülten koncentrálnak a feladatra

A felső tagozatos versenyzők két csoportra bontódtak. Külön mérték össze tudásukat az 5-6. és a 7-8. osztályos tanulók. Két feladatot kaptak összesen, melyeknél fél óra állt a gyerekek rendelkezésére.

A diákok a Tapolcai Bárdos Lajos Intézményegységből, a Kazinczy, Batsányi Tagintézményből és a Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskolából jöttek a könyvtári vetélkedőre. A megoldások közül, amelyik hibátlan lett, ott plusz tíz pontot kapott a versenyző.

A zsűriben Nemes Hajnalka könyvtári informatikus, Farkas József és Lakos Dezső nyugdíjas pedagógusok pontozták a résztvevőket. A zsűri szakmai szemmel értékelte a feladatmegoldásokat, külön a két korcsoportét. Az 7-8. osztálynál már volt egy kis nehezítés az előttük lévő csoporthoz viszonyítva.

A diákok feszülten koncentrálnak a feladatra Fotó: Smidhoffer Eszter

Az 5-6. osztályosoknál az első két helyezést a Batsányi János Tagintézmény hatodik A osztályos diákjai zsebelhették be. A dobogó első fokán Varga Emma Dorottya, második helyen Tóth Csongor végzett, a bronzérmes pedig Kárpi Rómeó, a Kazinczy Ferenc Tagintézmény hatodik A-s tanulója lett. A 7-8. osztályos kategóriában három első helyezett lett. Holtversenyben aranyérmes lett a Kazinczy nyolcadik C-s Papp Mercédesz, Sarok Máté, a Bárdos Intézményegység hetedik Z-s versenyzője és Végh Dániel, a Batsányi Tagintézmény hetedik A osztályos tanulója.

Minden résztvevő emléklappal távozott a vetélkedőről, a dobogósok oklevelet és könyvutalványt is kaptak ügyességükért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában