Nagy a szavazás tétje

2019.05.09. 11:00

A Hangvillában tartott előadást Soltész Miklós államtitkár

Az európai kultúra jövőjét és a kontinens biztonságát is befolyásolja az európai parlamenti választás – hangsúlyozta Soltész Miklós államtitkár egy szerdai lakossági fórumon.

Marton Attila

Ovádi Péter országgyűlési képviselő és Soltész Miklós államtitkár a veszprémi lakossági fórumon

Fotó: Balogh Ákos

A Hangvillában tartott rendezvény házigazdája Ovádi Péter országgyűlési képviselő és Porga Gyula polgármester volt. A városvezető bevezetőjében arról beszélt, az idei európai parlamenti (EP) választások nagyobb téttel bírnak, mint a korábbiak: a választóknak a bevándorláspárti és a bevándorlás problémáját megoldani szándékozó erők között dönthetnek május 26-án. Kiemelte, a választás tétje nem kisebb, mint hogy meg tudja-e őrizni a kontinens azokat az értékeket, amelyeket Európa kultúrája ránk hagyott.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő és Soltész Miklós államtitkár a veszprémi lakossági fórumon
Fotó: Balogh Ákos

Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára előadásában hangsúlyozta, az EP-választás tétje, hogy bevándorláspárti erők vezetik tovább az Európai Uniót, vagy olyan vezetők kerülnek a kontinens élére, akik megvédik a keresztény európai kultúrát. Felidézte, a magyar kormány 2010 óta számos vitát vállalt fel, például az IMF hazaküldésekor, a bankok és multik megadóztatásakor vagy a rezsicsökkentéskor.

Az idő bebizonyította, hogy megérte a küzdelem, a gazdaság erősödik, duplájára nőtt a minimálbér, és egyedülállóan magas arányban támogatja a kormány a családokat. Utóbbi kapcsán megjegyezte, Nyugat-Európában nem ismerték fel, hogy a népesség csökkenésének megállítására nem a bevándorlás, hanem a családok támogatása a megoldás.

Az államtitkár arról is beszélt, a brüsszeli bevándorláspárti csomag része a kötelező betelepítési kvóta, a migránsoknak juttatott bankkártya és a határvédelmi jogok elvétele a tagállamoktól. Soltész Miklós úgy vélte, ehelyett az afrikai és közel-keleti országokban helyben kell segítenie Európának: ha ez nem történik meg, akkor a következő évtizedekben tízmilliók indulnak meg az öreg kontinensre a jobb élet reményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában