kétoldalú kapcsolat

2019.05.16. 16:00

Ajándék labdákat is hoztak Németországból

Andreas Haas, a németországi Germering polgármestere partnertelepülésük, Balatonfüred Kiserdei Óvoda Mesevilág tagóvodáját látogatta meg a napokban.

Kovács Erika

Vidám műsorral lepték meg a vendégeket az apróságok a balatonfüredi óvodában

Fotó: Kovács Erika

A német város elöljárója 31 tagú delegációval érkezett a balatoni városba Bóka István polgármester meghívására. Részt vettek az elmúlt hétvégi vitorlabontón, ahol önkéntes tűzoltó egyesületük fúvósai emlékezetes műsorral ajándékozták meg a közönséget a Vitorlás téren.

Andreas Haas polgármester a delegáció több tagjával a Mesevilág tagóvodába is ellátogatott a napokban.

Vidám műsorral lepték meg a vendégeket az apróságok a balatonfüredi óvodában
Fotó: Kovács Erika

-A két város között harminc évre tekint vissza a kétoldalú kapcsolat, mára a hivatalos egyesületek ugyan megszűntek, de a baráti társaságok még ápolják a barátságot a Münchenhez közeli Germering, és Balatonfüred között, mondta el az előzményekről Andreas Haas polgármester, aki a németországi számlán maradt összegből hozott 2100 eurót a balatonfüredi óvodának, és ezen kívül labdákkal is megajándékozta az apróságokat, akik műsorral lepték meg a vendégeket. A német városból már több alkalommal hoztak ajándékot, mások mellett a könyvtárnak, és gyerekeknek is.

Bóka István polgármester az óvodai látogatáson egyebek mellett arról beszélt, hogy Germering, miként Balatonfüred is, család-, és gyermekközpontú település, és mindkét városban az élet értelmének tekintik a gyermekeket. Az óvodát, ahová három csoportban, összesen 67 apróság jár, Czunamné Szabó Ágnes intézményvezető, illetve Leidlné Szabó Judit, a tagóvoda vezetője mutatta be a német vendégeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában