próbariasztás

2019.05.17. 20:00

Álomból valóság lett: fogyatékkal élőket láttak vendégül a veszprémi tűzoltóságon

Egész életünkben arról álmodtunk, hogy tűzoltók legyünk, ezt mondta bevetési felszerelésben Király Bernát László és Nagy Márton, akik fél napon át a Veszprémi Hivatásos Tűzoltóság állományát erősítették, pénteken.

Kovács Erika

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a „Neked munka, nekem álom” című országos program keretében látta vendégül Bernátot és Mártont a Veszprémi Hivatásos tűzoltó Parancsnokságon, mert a fiatalok azt mondták, álmaik munkájának a tűzoltói hivatást tekintik. Megérkezésük után elhangzott, fontosnak tartja a katasztrófavédelem a fogyatékkal élő-, illetve megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációját, valamint társadalmi befogadásukkal, egyenjogúságukkal kapcsolatos törekvéseket. Ezért örömmel fogadta az alkalmi tűzoltókat a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Veszprémi Hivatásos Tűzoltóság.

A fiatalokat a Munkaerőpiacon Maradás veszprémi irodájából Zámbó János és Rontó Ádám kísérte el, majd Nádai Tamás őrnagy, veszprémi tűzoltó parancsnok köszöntője után Nagy Péter százados, parancsnok-helyettes kalauzolta végig a laktanyán. Megmutatta nekik egyebek mellett az ügyeleti helyiséget, láthatták a bevetési munkát egy próbariasztáson, és megnézhették a tűzoltók felszerelését, autóját. Az alkalmi tűzoltóknak leginkább a gyors indulás, és a csúszdán történő leérkezés tetszett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában