Egészség ezreknek, milliók a kórháznak

2019.05.13. 07:00

A betegségmegelőzést népszerűsítették Tapolcán is

Minden várakozást felülmúló eredménnyel zárult a Richter Egészségváros programja.

Tóth B. Zsuzsa

A Richter Gedeon Nyrt. egészségtudatosságot és a betegségmegelőzést népszerűsítő országjáró prevenciós programsorozatának 70. állomásán a Fő téren több mint 25 fontos szűrésen és tanácsadáson, előadáson vehettek részt az eseményre látogatók.

A szűrések, tanácsadások nemtől és kortól függetlenül mindenkit
érdekeltek Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A résztvevők a helyi kórházért is tettek, hiszen minden egyes szűrésért, tanácsadásért és előadáson való részvételért 300 forintot érő adománypont járt. Az összegyűlt 8 536 400 forintos adományösszegből videokolonoszkóp beszerzését tervezi a Deák Jenő Kórház.

A Richter Egészségváros egész napos rendezvénye a kórháztól indított közös egészségsétával indult. Amint azt Kozma Róbert, a Richter Gedeon Nyrt. belföldi értékesítési és marketingigazgatója a megnyitón elmondta, nagy várakozással tekintett a társaság a nap elé, mert a tapolcaiak híresek egészségtudatosságukról.

A nagyszínpadon sport- és tánccsoportok fellépései váltották egymást, a közel 30 sátorban előadások, tanácsadások, szűrések várták az érdeklődőket. A rendezvényen közel négyezer szűrés történt, de Jaksity Kata, Szily Nóra, Béres Alexandra és Zsiros László Róbert érdekes előadásait is hallgathatták az érdeklődők, és tornázhattak Katus Attilával.

A Richter által felajánlott kétmillió forintos alapadomány estére 8 536 400 forintra nőtt. Lang Zsuzsanna, a Deák Jenő Kórház főigazgatója megköszönte a kitartást mindenkinek, Dobó Zoltán, Tapolca polgármestere szerint Tapolcát a felelősségvállalás és az együvé tartozás érzete hatotta át. Az esemény a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom gyerekemelési rekorddöntéséhez is csatlakozott, közel ötven szülő emelte magasba egyszerre a gyermekét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában