A magyar gazdák jövője a tét

2019.05.09. 11:00

Gazdafórumot tartottak Sümegen

Az európai parlamenti választáson való részvételre buzdítja a gazdákat a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége (MAGOSZ), hogy összefogással állítsák meg azt a folyamatot, melynek következményeként a vidék, a magyar gazdák az európai unió agrárpolitikájának elszenvedői. Ezzel kapcsolatban tartottak gazdafórumot a minap Sümegen.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Jakab István és Fenyvesi Zoltán

Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

A fórum előtt megtartott sajtótájékoztatón Fenyvesi Zoltán, a térség országgyűlési képviselője azt mondta, hogy sorsdöntő választás előtt áll Magyarország. Hangsúlyozta, a választás tétje, hogy milyen Európában fogunk élni. A magyar kormány a magyar családok, a magyar gazdák támogatásával tudja elképelni Magyarország jövőjét, és jelen állás szerint 15–20 százalékkal csökkentené a magyar gazdák támogatását az Európai Unió, amit meg kell akadályozni.

Jakab István és Fenyvesi Zoltán
Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Jakab István, a MAGOSZ elnöke úgy fogalmazott, hogy értékválasztás következik május 26-án, hogy Európa az euró-

pai egyesült államok mellett vagy az erős nemzetállamok szövetsége mellett fog dönteni, megtartva az identitását, hagyományait, kereszténységét.

Elmondta, hogy az európai unió csökkenteni akarja a forrásokat és növelni az adminisztrációt, és minden elvont forrást a migránsok beilleszkedésére, szociális ellátásukra akarnak fordítani, amire a magyar gazdák nemet mondanak. Hozzátette, a magyar gazdák álláspontja is egybeesik az Európai Unióban működő gazdaszervezetek álláspontjával, de aggályát fejezte ki azzal kapcsolatban, ha a mostani támogatásból egyetlen centet is elvonnak, az már a gazdák versenyképességét csökkentené, és jelentős lenne az élelmiszerek drágulása is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában