idővel tovább bővítik az építményt

2019.05.19. 15:30

Igazi kézilabdaünnep volt a nemesvámosi csarnokavató

Szombaton délután ünnepélyes keretek között felavatták az új nemesvámosi sportcsarnokot. A létesítmény a Bajnok Diák Sportegyesület sportolóinak, a helyi felnőtt és utánpótlás-kézilabdacsapatoknak, valamint a röplabdásoknak lesz az otthona sőt, akár a Telekom Veszprém is itt tarthatja az edzéseit abban az átmeneti időszakban, amíg az Aréna bővítése zajlik.

Molnár Sándor

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Az ünnepségen Ovádi Péter országgyűlési képviselő felidézte a csarnok 2018. januári alapkőletételét, amikor úgy fogalmazott, hogy a jövő Nemesvámoson épül. Ezt a település folyamatosan bizonyítja is, hiszen az elmúlt bő egy évben megújult a Veszprém-Vámos közötti útszakasz, új óvoda épült, készül az Agrárlogisztikai Központ, és most új csarnokot avatnak. Ez egy közös siker, amire méltán lehetünk büszkék – fogalmazott Ovádi Péter, aki köszönte azoknak a vállalkozóknak a segítségét, akik a TAO -s felajánlásaikkal nagyban hozzájárultak a csarnok felépüléséhez, valamint a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) 100 millió forintos támogatását.

David Davis, Takács Szabolcs, Sövényházi Balázs, Ovádi Péter, Zentai Tibor, Csík Zoltán és Nagy László vágták át a nemzetiszínű szalagot a csarnokavatón Fotó: Nagy Lajos/Napló

Nagy László, az MKSZ alelnöke, a Telekom Veszprém csapatkapitánya elárulta, hogy délelőtt már kipróbálták az új létesítményt, és egy gyönyörű csarnokban, nagyon jó minőségű parkettán gyakorolhattak.

Csík Zoltán, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója szólt a Veszprém Aréna közelgő bővítéséről, amelynek ideje alatt edzéshelyszínként az új nemesvámosi sportcsarnok megoldást jelenthet a Telekom Veszprém számára. Hangsúlyozta, hogy a két klub között már nem új keletű a kézilabda-szakmai együttműködés, amely reményei szerint a jövőben is gyümölcsözően folytatódik majd.

 

Sövényházi Balázs polgármester úgy fogalmazott, hogy egy minőségi csarnok építésére törekedtek, amelyben akár NB I/B-s kézilabda-mérkőzéseket és NB I-es röplabdamérkőzéseket is játszhatnak majd. Itt azonban nem állnak meg, szeretnének egy bővítményt is felhúzni a csarnok mellé, amelyben funkcionálóterem, konditerem, infra- és finn szauna, jakuzzi és szertár is helyet kap majd, és amiket a lakosság számára is megnyitnak.

Az ünnepélyes szalagátvágást követően pályára léptek a Bajnok Diák Sportegyesület kézilabdázói. Először a 2008-ban alakult férficsapat játszott a megyei bajnokságban szereplő alakulattal, majd az NB II-es férfibajnokságot megnyerő, Gulyás Pétert és Iváncsik Gergőt is a soraiban tudó BDSE Nemesvámos fogadta a Bakonyerdő Pápa csapatát, végül a nemesvámosi női NB II-es alakulat mérkőzött meg a Hévízi SK gárdájával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában