Zsákban jött a segítség

2019.05.15. 14:00

Motorosok gyűjtöttek játékokat a Csolnoky Ferenc Kórház gyermekosztályának

Plüssjátékokat és más ajándékokat adományoztak egy motoros csoport tagjai és civilek a Csolnoky Ferenc Kórház gyermekosztályának.

Marton Attila

A kórház gyermekosztályának kis ,,lakói” nagy örömmel fogadták a plüssjátékokat, mesekönyveket

Fotó: Pesthy Márton/Napló

– A kezdeményezés eredetileg néhány fővárosi kórháznak indult, de idővel annyian bekapcsolódtak az ország különböző pontjairól, és olyan sok adomány érkezett, hogy a jótékonysági akciót kiterjesztettük – mondta el Czimbal András, a gyűjtést elindító Szelíd motorosok a zaklatások ellen csoport tagja.

Végül több budapesti mellett szinte valamennyi megyei kórházba kerülnek adományok ezekben a napokban. A gyűjtéshez az egyesület tagjai mellett számos civil is csatlakozott.

A kórház gyermekosztályának kis ,,lakói” nagy örömmel fogadták a
plüssjátékokat, mesekönyveket
Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Csolnoky Ferenc Kórház gyermekosztályának kedden összesen 35, több mint száz literes zsáknyi adományt adtak át, a csomagokba a plüss­állatok mellé mesekönyvek, ceruzák, játékok, textilpelenkák és papucsok is kerültek – mondta el Verrasztó Andrea, aki civilként vett részt a gyűjtésben.

A régióban Balatonalmádiban Verrasztó Andrea és Eignerné Pálffy Zsuzsanna,Veszprémben Jánosikné Lendvai Judit, Pétfürdőn Tippán Szilvia fogta össze a gyűjtést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában