Gyerekek a katonai bázison

2019.05.16. 19:30

Nem mindennapi élmény várt a fiatalokra a pápai repülőtéren

Több mint 1400 gyermeket látott vendégül az MH Pápa Bázisrepülőtér az óvodások és iskolások számára szervezett idei látogatói napjainak keretében.

Polgár Tibor

A gyerekek a C-17-es teherszállító repülőgép pilótafülkéjébe is beülhettek a látogatói napon

A pápai és környékbeli óvodás, illetve iskolás csoportokat előzetes regisztráció után fogadta a katonai bázis, ahol a fiatal vendégek megismerkedhettek az itteni munkával, mindennapokkal, a ritkán látható hadászati felszerelésekkel. A program őrkutyás bemutatóval indult, emellett pedig közelről is szemügyre lehetett venni egy harci helikoptert, továbbá például a repülőtéri tűzoltó és egészségügyi gépjárműveket, karbantartó gépeket, különféle speciális eszközöket. A látogatói napok fő attrakciójának mindig a C-17-es teherszállító repülőgép megtekintése számít, ezúttal sem volt ez másként.

Az őrkutyás bemutató is nagy sikert aratott

Magasy Zsolt ezredes, az MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnoka elmondta, 2010 óta minden évben hatalmas sikerrel rendezik meg a térség oktatási, nevelési intézményeihez tartozó gyerekek számára a látogatói napokat. Ezúttal az összesen több mint 1400 óvodás és iskolás két napon keresztül, több turnusban érkezett a reptérre. Magasy Zsolt megjegyezte, kiemelt céljuk, hogy a civil lakosság pozitívan tekintsen a bázison folyó munkára és a honvédségre, ezt szolgálják a legkisebbeknek szóló alkalmak is.

– Természetes társadalmi igény, hogy az emberek szeretnének békében és biztonságban élni, ezt az elvárást pedig a katonák biztosítják. Szeretnénk, hogy már a gyermekek számára is szimpatikus legyen a honvédség, és később, a pályaválasztás során adott esetben ezt a hivatást válasszák – fogalmazott a repülőtér-parancsnok. Az ezredes elárulta, tapasztalataik szerint a látogatói napok rendre beváltják a hozzájuk fűzött reményeket, hiszen a visszajelzések egyértelműen pozitívak, a gyerekek mosolyogva, sok-sok élménnyel gazdagodva térnek haza a bázisról.

A gyerekek a C-17-es teherszállító repülőgép pilótafülkéjébe is beülhettek a látogatói napon

A Napló kérdésére Magasy Zsolt kifejtette, az elmúlt időszakban sokan csatlakoztak az MH Pápa Bázisrepülőtér állományához. Ugyanakkor továbbra is várják a jelentkezőket hivatásos és szerződéses katonának: tiszti, illetve altiszti és legénységi beosztásokba. Megtudtuk, leginkább őr- és tűzoltószolgálatra keresnek munkatársakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában