hagyományteremtés

2019.06.19. 11:00

Megyeivé nőtt egészségnapi rendezvény Monostorapátiban

A Mozgássérültek Veszprém megyei Egyesülete a hagyományos sport- és egészségnapot első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal megyei szinten rendezte meg a tagok számára a művelődési háznál.

Tóth B. Zsuzsa

A mozgássérültek sport- és egészségnapján különféle ügyességi versenyek várták a résztvevőket Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A helyi, balatonfűzfői, zirci, pápai, sümegi, veszprémi, tapolcai mozgássérülteket He­gedűs Józsefné, a Mozgássérültek Veszprém megyei Egyesülete elnöke üdvözölte. Megköszönte a részvételt azoknak, akik az első megyei sportnapon megjelentek, valamint méltatta a szervezők munkáját. Mint elmondta, az egyesület idén a korábbiaknál több programra várja tagjait, hogy együtt lehessenek, ily módon is segítsék életüket.

Takács Péter polgármester örömét fejezte ki, hogy Monostorapáti adhat otthont az eseménynek. – Felmerülhet a kérdés, hogy egy mozgássérülteket tömörítő egyesület miért tart sportnapot. Azt gondolom, hogy a jelenlevők tudják leginkább, hogy miért fontos az ember számára az egészség és a sport. Testet és lelket nevel, alázatra, elszántságra, előremutatásra ösztönzi az embert a mozgás, az egészség pedig a legfontosabb – mondta a polgármester, és azt kívánta, hogy a mozgássérültek közötti kapcsolatok erősödjenek, értékekben gazdagodjanak a későbbiekben is.

A mozgássérültek sport- és egészségnapján különféle ügyességi versenyek várták a résztvevőket
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A négyfős csapatokra játékos vetélkedők sora várt, léggömböt fújtak, célba dobtak, almát hámoztak. Ebédre babos káposzta készült a kondérban, délután kvízkérdésekkel birkóztak a résztvevők, majd senki sem hagyta ki a lovas kocsikázást, hogy megismerkedjen a falu nevezetességeivel. A sportnap kora este ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában