régi terv válik valóra

2019.06.08. 11:00

Szedlák Attila, Litér polgármestere: Mindenki nyer a beruházással

Azzal, hogy a TLC idejön, a község megduplázza saját bevételeit, ami biztos alap a következő 15-20 évben a működéshez, fejlődéshez, érvelt a megkezdett gyárépítés mellett Szedlák Attila, Litér polgármestere.

Kovács Erika

Szedlák Attila polgármester: Régi terv válik valóra Litéren a beruházással, ugyanis a képviselő-testület már 2003-ban, a rendezési tervnél eldöntötte, hogy az érintett területen gazdasági övezetet hoz létre Fotó: Penovác Károly/Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

- Régi terv válik valóra a beruházással, ugyanis Litér képviselő-testülete már 2003-ban, a rendezési tervnél eldöntötte, hogy az érintett területen gazdasági övezetet hoz létre, és ott ne logisztikai csarnok, hanem termelő üzem működjön. A mostani beruházással a település nyer, mert munkahelyek létesülnek, és létesülhetnek majd a gyárra épülve egyéb szolgáltatások, munkalehetőségek is.

Szedlák Attila polgármester: Régi terv válik valóra Litéren a beruházással, ugyanis a képviselő-testület már 2003-ban, a rendezési tervnél eldöntötte, hogy az érintett területen gazdasági övezetet hoz létre Fotó: Penovác Károly/Napló

A TLC igazgatója közel két éve kereste meg a polgármestert a tervvel, ami számos lehetséges helyszín helyett itt valósul meg, amivel a litéri ingatlanok is felértékelődtek. Munkásszállót a gyár mellé nem építenek. Manapság cél, hogy egy település próbáljon meg saját erejéből, minél kevesebb állami támogatással működni, fejlődni, mindez megvalósul Litéren. Azzal, hogy a társaság idejön, talán megduplázódik a település bevétele, ami biztos alap a következő 15-20 évben a működéshez, fejlődéshez. Arra is van lehetőség, hogy a beérkező tao pénzt sportra, kultúrára fordítsák. A cég már támogatta a műfüves pálya felújítását, a 60 éves Zöldág Néptánccsoportot, és segítik majd az erőműnél a Kenderesi út felújítását.

A cég vezetése tervezi, hogy „együtt élnek” a litériekkel, segítik őket, így a megnövekvő forgalom kezelését is. Ha a Dózsa György utcai csomópontnál szükség lesz körforgalomra, azt a térség országgyűlési képviselőjének segítségével próbálják megvalósítani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában