Éremgyűjtők találkoztak

2019.08.05. 11:00

Árverés, illetve tombolasorsolás is színesítette a pápai börzét

Érem- és fegyverbörzét szervezett a Magyar Éremgyűjtők Egyesületének (MÉE) pápai csoportja vasárnap a Petőfi Sándor Gimnázium aulájában.

Polgár Bettina

A numizmatika minden ága képviseltette magát a börzén

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Lóky György, a MÉE pápai csoportjának elnöke elmondta, a helyi és a környékbeli érdeklődők mellett az egész Dunántúlról várták a gyűjtőket, de többen érkeztek például Gyöngyösről is a 19. Érem- és fegyverbörzére. A látogatókat 110 asztalnál várták a kiállítók.

A numizmatika minden ága képviseltette magát a börzén
Fotó: Polgár Bettina/Napló

– 1981-ben kezdtük a gyűjtőtalálkozók szervezését. A hagyományos áprilisi rendezvényünk a Bakonyvidéki Éremgyűjtő Találkozó nevet kapta. Jóval később indult az Érem- és Fegyverbörze, először a pápai történelmi, majd barokk napokhoz csatlakozva – magyarázta az elnök.

Mint mondta, a kiállított anyag jelentős része a militariához kapcsolódott: fegyverek, kitüntetések, katonai felszerelések kaptak helyet az eseményen. Emellett a numizmatika minden ága képviseltette magát. Megtudtuk: az idei év különlegességét adja, hogy ötven évvel ezelőtt alakult a Magyar Éremgyűjtők Egyesülete.

A pápai csoport börzéjét a vásárláson és a cserén kívül kisárverés, illetve tombolasorsolás is színesítette. Idén is készült alkalmi pénz az eseményre, melynek az alapját egy 1919. augusztus 7-én megjelent papírpénz adta. A „felújított” bankjegyen egy korabeli pápai utcarészlet is helyet kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában