vidám programok

2019.08.25. 12:01

Becsengető Bándon – Játszva búcsúztak a nyári szünettől

Harmadik alkalommal rendezték meg a településen a Becsengető délutánt.

Molnár Sándor

A vidám programsorozat keretében, felhőtlenül szórakozva búcsúzhattak a gyerekek a nyári szünettől, illetve a falu nevében köszöntötték a leendő elsőosztályosokat is.

A programok a Divat a múltból című babakiállítás megnyitójával kezdődtek a Steierlein Katalin Közösségi Házban. Az úrkúti Vinkelmann Józsefné célja az, hogy egyes országok és régi korok divatját mutassa be egy-egy ruhán keresztül, a babák segítségével. A babagyűjtő örömmel újságolta, hogy elkészült 70 darabos gyűjteményének legújabb darabja, egy 18. századi magyar ruhás nagyasszonyt ábrázoló baba is.

A Becsengető során a szervezők, már hagyományosan, köszöntötték a bándi elsősöket is: Édl-Csordás Regőt, Gelencsér Zitát, Glück Milánt, Pék Hajnalkát és Szabó Ádámot.

– Úgy gondoltuk, hogy egy ilyen kis faluban, mint a miénk, fontos megbecsülni a kisgyerekeket, akik tőlünk indulnak ki és mivel nálunk nincs iskola, ezért nagyon jó helyre, a Herendi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolába kerülnek. Szeretnénk tőlük vidáman, a batyujukban egy kis ajándékkal elköszönni – mondta el a rendezvény kitalálója és főszervezője Gráczki Lászlóné, a Bándért Közalapítvány titkára.

A kis elsősök füzeteket, csokit, szappanbuborék fújót, bándi kitűzőt és csodálatos bándi képeket tartalmazó könyvjelzőt is kaptak. Utóbbiakat azért, hogy erősödjön bennük a kötődés és soha ne felejtsék el, hogy honnan jöttek. A vidám délután során a gyerekek ping-pongoztak, ugrálóköteleztek, szalonnát sütöttek, Milló Ildikó képzőművész vezetésével látványos üveg nyakláncokat készítettek, Szabó Adrienn kerámikussal korongoztak, Máté Erzsébet és Erdősi Ferenc kíséretében átkerékpároztak Márkóra és közkívánatra, meghallgatták Ivanics Ferenc csillagász Séta a naprendszerben című előadását is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában