a mai napig szeretet és tisztelet övezi

2019.08.27. 11:00

Századik születésnapján köszöntötték Devecser legidősebb polgárát

A település legidősebb lakóját s egyben díszpolgárát, Világosi György ny. ügyvédet a századik születésnapján az önkormányzat nevében Ferenczi Gábor polgármester köszöntötte otthonában a közelmúltban. A férfit a mai napig szeretet és tisztelet övezi a településen.

Borsos Renáta

Századik születésnapja alkalmából Ferenczi Gábor köszöntötte id. Világosi Gábort Fotó: Devecseri Városi Televízió

A városvezető a jeles dátum alkalmából a Devecseri Portéka termékeiből összeállított ajándékkosárral köszöntötte az ünnepeltet, majd átadta Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő levelét.

Az esemény részét képezte, a különleges platánfaültetés, melyet az ünnepelt tiszteletére a várkerti sétánynál tartottak családtagok, ismerősök jelenlétében. A szépkorú ny. ügyvéd fia, Világosi Gábor ügyvéd, a korábbi évek belügyminisztériumi államtitkára az édesapja munkásságát, a szép és felelősségteljes ügyvédi pályájának mérföldköveit idézte fel. A faültetést énekszó és gitárjáték kísérte. Az ünnepelt számára oly kedves népdalt a család fiataljai adták elő. A köszöntés közben előkerült M. Mester Katalin által írt „Kinyílik a rózsa, kihajt a levél” címet viselő, Világosi Györgyről írt kötet. A megírt alkotás soraiba beleolvasva felidéződött az ünnepelt zalabéri gyermekkora, a zalaegerszegi gimnáziumi és a pécsi egyetemi évek.

Századik születésnapja alkalmából Ferenczi Gábor köszöntötte id. Világosi Gábort Fotó: Devecseri Városi Televízió

Az emlékezésből kiderült, id. Világosi Gábor a történelem nagy eseményeinek is részese volt, megjárta a Don-kanyart, az 1956-os devecseri történések is közelről érintették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában