térségi kulturális misszió

2019.09.12. 07:00

A Fenyveserdő Otthonban élőknek gyűjtött a Petőfi Színház

A napokban tartott jótékonysági délutánon a Petőfi Színház társulata a Fenyveserdő Otthonban élők számára gyűjtött adományokat.

Napló

Fotó: Petőfi Színház

Fotó: Petőfi Színház

A Petőfi Színház színészei kulturális műsorral lepték meg az otthonban élőket. A kezdeményezés mellé állt számos veszprémi ismert ember, vállalkozó és cégvezető is, így mindegy félmillió forintot gyűjtöttek össze a jótékonysági műsor végéig. A Petőfi Színház számos jótékonysági akciója után ez az alkalom is a térségi kulturális misszió részét képezi.

Oberfrank Pál és Ovádi Péter köszöntötte a jótékonysági délutánon résztvevőket Fotó: Petőfi Színház

Ovádi Péter az eseményen kihangsúlyozta, országgyűlési képviselőként támogatja és segíti a Petőfi Színház jótékonysági akcióit.

- Egy őszinte vágyunk jött létre azzal, hogy megvalósíthattuk ezt a jótékonysági eseményt – mondta Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója a veszprémi Fenyveserdő Otthon lakóinak tartott jótékonysági délutánon.

Fotó: Petőfi Színház

- A színház részéről fontos feladat az érzékenyítés, amihez kapcsolódva igyekszünk minél több jótékonysági esemény mellé odaállni – hangoztatta Kellerné Egresi Zsuzsanna, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatóhelyettese. Elmondta, a legutóbbi gyermeknapi ruhagyűjtésük alkalmával, melynek felajánlásait szintén a Fenyveserdő Otthon lakóihoz juttattak elfogalmazódott meg a színház vezetésében, hogy újabb találkozást szervezzenek a lakókkal, és elhozzák számukra a művészetet a társulat tagjaival és a székesfehérvári Vörösmarty Színház két tagjával kiegészülve.

Fotó: Petőfi Színház

A rendezvényhez kapcsolódóan Esztergályos Cecília Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész egy általa készített festményt ajánlott fel az otthonnak, amit a színház árverezésre bocsát, ennek részleteit később közlik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában