halfőző- és horgászverseny

2019.09.19. 17:30

A halat ünnepelték az alsóörsi strandon

A helyiek győzelmével ért véget az ötödik alsóörsi halfőző-, és horgászverseny az elmúlt hétvégén, a strandon, amit az önkormányzat, és a nagy múltú, Tatai Lajos vezette Veszprém-vidéki Horgász Egyesület szervezett meg.

Kovács Erika

Mészáros Krisztián, Korga Zsolt és Képes Kálmán 2760 gramm pontyot fogott a háromórás, sprint versenyen

Fotó: Kovács Erika/Napló

A kitűnő programra az egész országból érkeztek.

Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere (balról) a győztes csapattal, amely halászlét főzött hagyományos módon
Fotó: Kovács Erika/Napló

Megtelt a strand a hétvégén, ahol a ragyogó nyárban sokan napoztak, többen megmártóztak a tóban, mások pedig finomabbnál finomabb ételeket, egyebek mellett tésztás-, és lecsós halat, haltöpörtyűt készítettek. A halfőző versenyre az egész országból jöttek, összesen nyolc csapat fogott fakanalat, és az alsóörsiek készítették el a legízletesebb ételt. A Keresztesi Olivér vezette csapat halászlét főzött, többféle balatoni halból, így került a kondérba ponty aprólék-, illetve szelet, valamint keszeg és kárász. Azt mondták, semmi titkuk nincs, a hagyományos, magyaros halászlé receptjét követték, eszerint főzték meg az ételt másfél óra alatt. A különféle ételeket mesterszakácsok bírálták el.

Mészáros Krisztián, Korga Zsolt és Képes Kálmán 2760 gramm pontyot fogott a háromórás, sprint versenyen
Fotó: Kovács Erika/Napló

A horgászok versenyén tizenegy csapat fogott botot, és szintén a helyiek bizonyultak a legeredményesebbnek, Mészáros Krisztián, Korga Zsolt és Képes Kálmán, avagy a Kemping banda csapata. Összesen 2760 gramm pontyot fogtak, Képes Kálmán egyéniben is győzött, mert neki sikerült horogra akasztani a szép példányt. Ez az eredmény a horgászok szerint szépnek nevezhető, mert mindössze három órás, sprint versenyről volt szó. A halat mérlegelés után mindenki visszaengedte a tóba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában