kihasználják a helyi adottságokat

2019.09.21. 07:00

Falumegújítási díjat nyert Paloznak

A Magyarországi Falumegújítási Díj a fenntartható falufejlesztés kiváló színvonalú megvalósításáért 2019 díjat vehette át Paloznak a szeptember 12-13-án, Iszkaszentgyörgyön az Amadé-Bajzáth-Pappenheim-kastély művelődési házában, a belügyminiszter által nyolcadik alkalommal kiírt Magyarországi Falumegújítási Díj díjkiosztó ünnepségén, a falumegújítási konferencián.

Kovács Erika

Boldogan vették át a díjat a paloznakiak, középen Czeglédy Ákos polgármester<br /> Fotó. Paloznaki Önkormányzat

Fotó: Paloznaki Önkormányzat

A díjátadón az önkormányzati dolgozók és a képviselő-testület tagjai képviselték a falut.

Boldogan vették át a díjat a paloznakiak. Középen Czeglédy Ákos polgármester Fotó: Paloznaki Önkormányzat

Paloznak méltatásakor egyebek mellett elhangzott, a település a helyi adottságokat jól használja ki, a problémákat az adottságokhoz képest rendkívüli módon kezeli. Aktívan épít a helyi közösségre és a társadalmi kapcsolatokra. A fejlesztésekkel törekszik a népesség megtartására, a szolgáltatások színvonalának emelésére. A település sajátos helyzetéből adódóan a közösségi összetartó erő fejlesztése folyamatos feladat, amelyet Paloznak sikeresen végez. A helyi kihívásokra a közösségi összefogással tudnak olyan válaszokat adni, amelyeket a közösség a magáénak érez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában