Megfogták, elkészítették és megették

2019.09.23. 16:00

Hagyományteremtő halas pikniket rendeztek Tihanyban

Családi Halas Pikniket rendezett a Tihanyi Horgász Egyesület a Bujtor István Szabadtéri Színpad teraszán. Az igazán kellemes, nyárias időben hat bográcsban főzték a finom halas ételeket a tapasztalt bajai, csopaki és tihanyi horgászok.

Molnár Sándor

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A hagyományteremtő szándékkal megszervezett halas pikniken készült balatoni halászlé, sült keszeg, harcsapaprikás, sőt vaddisznópörkölt is.

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Urbancsok Zsolt a Tihanyi Horgász Egyesület elnöke elmondta, hogy egyesületük tavasszal mindig egy környezetvédelmi nappal indítja a szezont, a mostani szórakoztató eszem-iszomot pedig amolyan szezonzárónak szánják. Ez egy kiváló alkalom arra, hogy a horgász egyesület tagjai és családjaik találkozzanak egymással illetve, hogy népszerűsítsék a balatoni halakból készült ételeket.

Az alapanyagokat az egyesületi tagok ajánlották fel és a rendezvényre érkezők ingyen megkóstolhatták a halas-vadas finomságokat. A Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesületének illusztris képviselője Göldner Tibor és lelkes csapata harcsapaprikást készített kapros-túrógombóccal. A háromszoros országos halfőző bajnok elmesélte, hogy kétszer harcsával, egyszer bajai halászlével nyert halfőző versenyt.

A halfőzők a halas pikniken: Farkas Attila, Kántor Gábor, Göldner Tibor háromszoros országos halfőző bajnok, Pártai János és Trencsényi Géza Fotó: Molnár Sándor/Napló

Szívesen jött el most is Tihanyba, hogy átadja a főzőtudását egy helyi fiatalnak, Kántor Gábornak, aki, ha megjegyzi a tanultakat, akkor valószínűleg sikeres lesz majd a versenyeken. A halas pikniken a kóstolás mellett jótékonykodhattak is a résztvevők.

Mivel a horgászok között sok a kutyás, a kutyatulajdonosok közül pedig sokan horgásznak is, ezért úgy döntöttek az egyesület tagjai, hogy a nyitott rendezvényre érkezők által felajánlott összeggel a Balatonfüredi Ebmenhely lakóit támogatják

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában