Féltve őrzött kincseink

2019.09.10. 07:00

Íme A megye 7 csodája játékunk végeredménye

Az emberi kéz alkotta népszerű helyek listája folyamatosan változik, míg a természet időtlen szépségeit a földlakók mindig is csodálták. Bár az érintetlen helyek száma az emberi tevékenységgel folyamatosan csökken, a természet kincseit ma már talán jobban őrizzük, így lehetővé válik, hogy majd unokáink is gyönyörködhessenek a természet szépségeiben.

Juhász-Léhi István

Az Európában is különleges Örvény-tó vitte el a pálmát Fotó: Balogh Ákos/Napló

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Azt hinné az ember, ha csodás képződményeket, mesebeli tájakat, és elképesztő látványosságokat akar látni, messzire kell indulni. Pedig ez nem így van, a mi megyénk is számtalan lenyűgöző geológiai jelenséggel, izgalmas vidékkel és elragadó természet alkotta nevezetességekkel büszkélkedhet. A megye 7 csodája játékunkban olvasóinkat arra invitáltuk, hogy segítsenek megkeresni ezeket.

Horváth Gabriella szerkesztő, Juhász-Léhi István újságíró és Gergely Attiláné asszisztens a sorsoláson Fotó: Penovác Károly/Napló

A játékban először jelölni lehetett csodákat, majd a legtöbb jelölést kapó húsz csodára szavazhattak olvasóink. Jelölni és szavazni a veszprémi Naplóban és a veol.hu-n is lehetett. A végeredmény a két fórumon leadott szavazatok összesítéséből született meg.

És emellett a szavazók nyerhettek is. A print szavazók között a megyénkben kisorsoltunk egy két személyre szóló wellnesspihenést a Hotel Caramellbe, melyet Déri Györgyné veszprémi olvasónk nyert. Most pedig eláruljuk, hogy olvasóink szerint mely jelöltekből lett a megye hét csodája, kik kapták a legtöbb szavazatot az online, illetve a print szavazás szerint.

Íme a végeredmény: tapolcafői Örvény-tó (összesen 2093 szavazat), bakonynánai Római-fürdő (709), Balaton (525), Somló (507), úrkúti őskarszt (453), Cuha-völgy (439) és balaton­akarattyai magaspart (378).

Veszprém megye hét csodáját egy-egy emléktáblával díjazzuk.

Az Európában is különleges Örvény-tó vitte el a pálmát Fotó: Balogh Ákos/Napló

Köszönjük olvasóinknak, ha bekapcsolódtak vagy figyelemmel kísérték játékunkat. Kérjük, óvják önök is természeti csodáinkat, hogy megmaradjanak féltve őrzött kincseink a jövő nemzedékének is. Az olvasók által kiválasztott megyei csodákat érdemes akár minden évben meglátogatni, hisz tényleg különlegesek és gyönyörűek.

Így mi azt ajánljuk olvasóinknak, menjenek el, nézzék meg, ha lehet minél többször. A csodánál pedig álljon meg egy rövid időre, és zárja ki a külvilágot! Nézze meg milyen izgalmas szépségeket rejt a természet!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában