Ünnepi programokkal készülnek

2019.09.04. 07:00

Kettős jubileumot ünnepeltek a pápai tanávnyitón

Az idén kettős évfordulót ünneplő Petőfi Sándor Gimnázium adott otthont a városi tanévnyitó ünnepségnek.

Polgár Tibor

A Petőfi Sándor Gimnáziumban 392 diák kezdte meg a 2019–2020- as tanévet

Fotó: Polgár Tibor/Napló

Áldozó Tamás polgármester köszöntőjében úgy fogalmazott, minden tanévkezdés egyfajta csoda, mert rengeteg szép élmény vár a diákokra.

– Azt kívánom, hogy ezeket a csodákat éljék meg a teljes valóságukban. Minden nap legyen kedvük, motivációjuk ahhoz, hogy iskolába jöjjenek. Minden nap tegyenek egy lépést előre, minden nap legyen egy kicsivel több, mint az előző volt – hangsúlyozta a városvezető.

Bognár Anita intézményvezetői feladatokkal megbízott intézményvezető-helyettes beszédében kiemelte, gimnáziumuk a 2019–2020-as tanévben két fontos jubileumot ünnepel. 25 évvel ezelőtt, szeptember negyedikén avatták fel az új iskolaépületet, ami a tanintézmény megmaradását jelentette.

A Petőfi Sándor Gimnáziumban 392 diák kezdte meg a 2019–2020-as tanévet
Fotó: Polgár Tibor/Napló

– Mérföldkő volt iskolánk történetében a 2009-es esztendő is. Tíz évvel ezelőtt kezdődött el gimnáziumunkban a magyar–angol két tanítási nyelvű oktatás. A tagozat elindításához nagymértékben hozzájárult a külföldi diákok jelenléte, ugyanakkor kezdettől fogva kiemelt célunk volt, hogy a magyar tanulók is tudjanak élni ezzel a magas szintű nyelvtudást biztosító páratlan lehetőséggel. Az elmúlt évtized eredményei és a visszajelzések egyértelműen bizonyítják, hogy sikeres ez a képzési formánk – mutatott rá Bognár Anita.

Az intézményvezető-helyettes hozzáfűzte, a 25 éves jubileumot gazdag programsorozattal szeretnék megünnepelni idén novemberben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában