változik majd a közlekedési rend is

2019.09.23. 11:00

Mélyebb, szélesebb lesz a Torna patak medre

Megújul a Torna patak medre, ezzel együtt megszépül annak környezete, és változik majd a közlekedési rend is – jelentette be lakossági fórumon szeptember elején Pad Ferenc, a Torna-parti városrész önkormányzati képviselője és Schwartz Béla polgármester.

Tisler Anna

Elkezdődtek a patakmeder felújításának munkálatai

Fotó: Tisler Anna

A patak az elmúlt évek hirtelen jött nagy esőzéseikor többször kiöntött, ugyanis az Alkotmány utcai körforgalomtól a szabadidőközpontig terjedő szakaszon még a régi, úgynevezett szádfalas patakmeder van, amelyet több évtizeddel ezelőtt az akkori időjárási viszonyokra építettek. A patakmeder az 1960-as években készült, azóta a klímaváltozás következtében gyakran szélsőséges időjárás miatti hatalmas esőzések után már nem tudja megfelelően elvezetni a vizet. Ajka városa a térségben élőket és dolgozókat nem akarja kitenni a nagy esőzések következményeinek, ezért a munkálatok mielőbbi elkezdése mellett döntött.

Az árok mélyebb és szélesebb lesz, rézsűs kialakítást kap. Épülnek gyaloghidak, és a rendőrség előtt megépülő körforgalom egyik kijárata fog a hotel mögötti területre bevezetni a jelenlegi bevezető híd megszűnése után. Pihenőhelyek és rendezvények tartására alkalmas terület is lesz.

Elkezdődtek a patakmeder felújításának munkálatai
Fotó: Tisler Anna

A körforgalom elkészülte után 52 új parkolót is kialakítanak a Deák Ferenc utca felőli oldalon, az utca megújulásával egy időben. A teljes bekerülési költség több mint egymilliárd forint, ezért a munkálatokat szakaszokra osztják. A belváros arculatát megváltoztató építkezés szeptember 16-án reggel a távfűtési vezetékek kiváltásával kezdődött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában