Dinamikusan fejlődik Balatonszőlős

2019.10.06. 11:30

A Szőlőskör sportverseny nemzetközi fesztivállá nőtte ki magát

Üdvözölte Kontrát Károly országgyűlési képviselő Balatonszőlős dinamikus fejlődését, a sorozatos beruházásokat a legutóbbi útátadáson, a minap. Mórocz László polgármester a falu jövőjére helyezte a súlyt.

Kovács Erika

Kontrát Károly országgyűlési képviselő és Mórocz László polgármester szalagátvágással adta át az új utat Balatonszőlősön Fotó: Balatonszőlősi Önkormányzat

Szalagátvágással adta át Kontrát Károly képviselő és Mórocz László polgármester Balatonszőlősön a legújabb utat, amelyet felújítottak, leaszfaltoztak és gondoskodtak a vízelvezetéséről is.

Ezzel, mint a polgármester fogalmazott, a 700 lakosú Balatonszőlős minden egyes házát burkolt útról lehet megközelíteni. A mostani, 10,5 milliós beruházáshoz kilenc milliót nyertek, 1,5 millió forint önerőt tettek, és a közben adódó, újabb munkákra még 900 ezer forintot költöttek. A polgármester elmondta, folyamatosan fejlődik a település, amelyben meghatározó az országgyűlési képviselő segítsége, támogatása.

Balatonszőlős népszerű a fiatalok körében is. Ezt jelzi, hogy folyamatosan költöznek hozzájuk, emiatt újabb telkeket is kialakítanak. Nagyon örülnek annak, hogy kétszáz, 18 éven alatti fiatal él náluk. Felidézte egyebek mellett, hogy szép, igényes közösségi teret alakítottak ki a forrásnál, amelyhez a Balaton Fejlesztési Tanács pályázatán öt milliós támogatását nyertek, amihez két millió forint önerőt tettek még.

Kontrát Károly országgyűlési képviselő és Mórocz László polgármester szalagátvágással adta át az új utat Balatonszőlősön Fotó: Balatonszőlősi Önkormányzat

Folyamatban van az orvosi rendelő felújítása, illetve az eszközbeszerzés. Büszkék a focipályára, amelyre 20 millió forint pályázatot nyertek. A külterületi utak felújítása, a vízelvezetés jelenleg is folyamatban van, amit ugyancsak húsz milliós pályázati pénzből tudnak megvalósítani. A falunap alatti Szőlőskör nevű sportverseny, már nemzetközi fesztivállá nőtte ki magát, amikor különböző távokon futnak a helyiek, valamint a hozzájuk érkező hazai és külföldi vendégek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában