Virágos települések

2019.10.04. 07:00

Díjazták a megyei közterület-szépítési verseny résztvevőit

A legszebb településképpel büszkélkedő falvakat, városokat jutalmazták A tiszta és virágos Veszprém megyéért elnevezésű közterület-szépítési verseny díjátadó ünnepségén.

Polgár Tibor

A képen Heinz Wolf, a herendi önkormányzat alkalmazottja Fotó: Penovác Károly/Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

A pápai városházán megtartott rendezvényen Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke köszöntőjében úgy fogalmazott, a megye településein meglátszik, hogy évről évre egyre többen vesznek részt a versenyen, a legtöbb helyen igényes, gondozott utcaképpel lehet találkozni.

Heinz Wolf, a herendi önkormányzat alkalmazottja Fotó: Penovác Károly/Napló

Áldozó Tamás, a Veszprém Megyei Önkormányzat területfejlesztési, területrendezési és gazdasági bizottságának elnöke értékelőjében kifejtette: egy település lakói számára nemcsak a kiváló állapotú járda vagy a tökéletesen működő csapadékvíz-elvezető rendszer a fontos, ugyanis az embereknek természetes vágyuk, hogy szép környezetben éljenek.

– Feladatunk és célunk, hogy ezt az igényt szolgáljuk. Gratulálok a megyei közterület-szépítési versenyben részt vevő, ezzel jó példát mutató településeknek! – hangsúlyozta Áldozó Tamás.

A Veszprém Megyei Önkormányzat által meghirdetett megyei közterület-szépítési verseny kiértékelését követően eredményes, illetve kiváló minősítést kaptak a megmérettetésben részt vevő falvak, városok, továbbá különdíjakat is kiosztottak. A zsűri a korábban lebonyolított helyszíni szemlék alkalmával vizsgálta többek között a virágosítást, a fásítást, a közterületeket, a vízelvezető árkokat, a településkép összhatását. Áldozó Tamás elmondta, a versenyzőket nem egymáshoz, hanem saját magukhoz mérték, mivel az egyes települések eltérő adottságúak és anyagi helyzetűek, különböző lehetőségekkel rendelkeznek.

A versenyben részt vevő települések képviselői a pápai városházán rendezett díjátadó ünnepségen Fotó: Polgár Tibor/Napló

A tiszta és virágos Veszprém megyéért elnevezésű közterület-szépítési versenyen 2019-ben kiváló minősítést kapott (ábécérendben): Ábrahámhegy, Alsóörs, Apácatorna, Bakonyság, Balatonederics,Balatonfüred,Balatonudvari, Barnag, Béb, Csopak, Devecser, Döbrönte, Ganna, Egyházaskesző, Herend, Hetyefő, Jásd, Káptalantóti, Kékkút, Kisapáti, Kisberzseny, Kup, Magyarpolány, Mezőlak, Mihályháza, Nagygyimót, Nagytevel, Nemesszalók, Nyárád, Paloznak, Pápa, Pápakovácsi, Révfülöp, Szentbékkálla, Tihany, Tüskevár, Ugod, Vanyola, Várkesző, Vászoly, Vilonya, Zánka.

Az a település, amely egymás után három évig kiváló minősítésben részesül, elnyeri a Veszprém Megye Virágos Települése címet, és mindaddig jogosult rá, amíg a kiváló minősítést évente megszerzi. A Veszprém Megye Virágos Települése cím birtokosai: Alsóörs, Apácatorna, Bakonyság, Balatonfüred, Balatonudvari, Csopak, Herend, Ganna, Hetyefő, Káptalantóti, Magyarpolány, Mezőlak, Nagygyimót, Nagytevel, Pápakovácsi, Nemesszalók, Nyárád, Paloznak, Pápa, Tihany, Tüskevár, Ugod, Várkesző, Vászoly.

Az okleveleket és a díjakat Polgárdy Imre, a megyei közgyűlés elnöke adta át az érintett települések képviselőinek Fotók: Polgár Tibor/Napló

Különdíjat idén a szabadtéri közösségi terek kategóriájában lehetett kiérdemelni, ebből a szempontból Alsóörs, Béb, Nemesszalók, Paloznak és Vászoly kapott külön elismerést. Az okleveleket és a díjakat Polgárdy Imre adta át az érintett települések képviselőinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában