"Bújjanak maskarába, báli jelmeztárba!"

2019.10.21. 20:00

Ezren ünnepelték a szüretet Zánkán

Kitűnő időben és hangulatban, parádés felvonuláson legkevesebb ezer helybeli és az egész országból érkezett érdeklődők ünnepelték a szüretet Zánkán a hétvégén, amit Böhmné Kocsis Szilvia vezetésével a Faluház szervezett meg.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika/Napló

Fotó: Kovács Erika/Napló

- Bújjanak maskarába, báli jelmeztárba, díszítsék fel kocsijukat, traktort, lovat, lábbuszukat! Aki él és mozog, itt a helye, mulatozhat, kezdődjék a mulatság! – így adta meg az alaphangot Szarka Lala, a kisbíró a zánkai lovardánál vasárnap.

Fotó: Kovács Erika/Napló

Aztán a menet elindult, végigmasírozva a településen, ahol a község apraja-nagyja éltette a tömeget. Bábel Ferenc vezetésével ötven lovas érkezett a megyéből, jöttek szőlőlevéllel, fürtökkel díszített traktorok, kamionok, lovas kocsik, nótázó, borozgató emberekkel. Csatlakozott a menethez a zsúfolásig megtelt kisvonat Badacsonyból, meg maskarába, jelmezbe öltözött gyalogosok.

Fotó: Kovács Erika/Napló

A menet több helyszínen megállt, ahol alkalomhoz illő dallal, néptánccal szórakoztatták a felvonulók saját magukat és a bámészkodó tömeget, a mostani alkalomra alakult Zánkai Klinika pedig receptre írta fel a „betegeknek” a decire való fehér- vagy vörösbort, rozét vagy pogácsát, amit aztán beváltva mindenki kedvére elfogyaszthatott.

Fotó: Kovács Erika/Napló

A pincészetek, gazdák bőséggel kínálták a Zánka térségi és a Nivegy-völgyi kitűnő újbort. A szervezők arról is gondoskodtak, hogy a menetet a megállóhelyeken feldíszített helyszín, kitűnő műsor fogadja, így az Életmód Klub, a Nők Klubja, a Magyar Tenger Népdalkör, a Zánkai Nevesincs Színjátszókör, a Kertbarát Kör, az Őszirózsa Nyugdíjas Klub jóvoltából.

Fotó: Kovács Erika/Napló

Az esti szüreti mulatságon mások mellett a Zánkai Gyermek Tánccsoport, a Nyúli Sporttwirling és Mazsorett Egyesület, a Merkúr Csoport, a Bokafogó Táncegyüttes, valamint Aradi Tibor és Varga Ferenc fokozta a hangulatot, a talpalávalóról Borda Lajos gondoskodott.

A vacsorát a Zánkai Nevesincs Színjátszókör főzte meg, Meilinger László és családja vezetésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában